Έλεγχος αντικανονικής συμμετοχής προσώπων στο Δ/Σ της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ΕΦΟΕΠΑ)

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

25/8/2011

Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού

Θέμα: Έλεγχος αντικανονικής συμμετοχής προσώπων στο Δ/Σ της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ΕΦΟΕΠΑ)

Στα άρθρα 3 και 4 του Ν.2725/1999, προβλέπεται μια σειρά κωλυμάτων και περιορισμών όσον αφορά την εγγραφή ως μελών σε αθλητικό σωματείο ή τη συμμετοχή στο ΔΣ προσώπων που διατηρούν επαγγελματική σχέση με αυτό, αλλά και τη σύναψη συμβάσεων εργασίας με αυτό.

Αναφέρεται, ειδικότερα, ότι στη διοίκηση της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ΕΦΟΕΠΑ) έχουν διαπιστωθεί περιπτώσεις αντικανονικής ανάδειξης και διατήρησης σε αξιώματα προσώπων, τα οποία υφίστανται με βάση τις διατάξεις του ως άνω νόμου κωλύματα και περιορισμούς:

Συγκεκριμένα,

– μέλος της διοίκησης, σύμφωνα με αναρτημένες στο διαδίκτυο διαφημιστικές καταχωρίσεις, εμπορεύεται ως αντιπρόσωπος ή διαμεσολαβεί για την πώληση ειδών και προϊόντων σχετικών με την επιτραπέζια αντισφαίριση,

– μέλος της διοίκησης διατηρεί έμμισθη θέση γενικού διευθυντή σωματείου,

– μέλος της διοίκησης ανεδείχθη στο Δ.Σ της ΕΦΟΕΠΑ με την ιδιότητα μέλους διοίκησης ανύπαρκτου αθλητικού φορέα – με βάση το υπ’ αρ. πρωτόκολλο 11877/19/04/2011 έγγραφο της Διεύθυνσης Αγωνιστικού Αθλητισμού – Τμήμα Σωματείων και Γυμναστηρίων.

Με βάση τα προαναφερόμενα,

ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Θα διερευνήσει το κατά πόσο η ανάδειξη και διατήρηση προσώπων στη διοίκηση της ΕΦΟΕΠΑ είναι συμβατή με τις κείμενες διατάξεις του ν. 2725/1999 και σε περίπτωση αντικανονικής συμμετοχής στο Δ/Σ της Ομοσπονδίας, θα προβεί στις κατά νόμο ενδεδειγμένες ενέργειες;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Θανάσης Λεβέντης

Νίκος Τσούκαλης

Γρηγόρης Ψαριανός

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.