Αδικαιολόγητη απόφαση του ΣΕΓΑΣ αφήνει εκτός εθνικής αποστολής τρείς πατρινούς αθλητές του βάδην

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

07.04.2011

Ερώτηση

Προς τον κ. Υπουργό Πολιτισμού

Θέμα: Αδικαιολόγητη απόφαση του ΣΕΓΑΣ αφήνει εκτός εθνικής αποστολής τρείς πατρινούς αθλητές του βάδην

Απογοητευμένοι δηλώνουν οι Πατρινοί αθλητές του βάδην μετά την απόφαση του ΣΕΓΑΣ να περικόψει επιλεκτικά τρείς αθλητές από την αποστολή της Εθνικής μας ομάδας που θα αγωνιστεί στο επικείμενο βαλκανικό πρωτάθλημα βάδην στο Βουκουρέστι.

Σύμφωνα με τον κανονισμό του ΣΕΓΑΣ, οι δύο πρώτοι νικητές ανά κατηγορία του πανελληνίου προκριματικού πρωταθλήματος που διεξήχθη στα Μέγαρα θα μετείχαν στην Εθνική αποστολή στη Ρουμανία. Όμως μετά τη διεξαγωγή των αγώνων, ο ΣΕΓΑΣ αποφάσισε στο πλαίσιο των περικοπών να μειώσει κατά το ήμισυ την αποστολή συμπεριλαμβάνοντας μόνο τον πρώτο νικητή. Ο ΣΕΓΑΣ επέμεινε στην απόφασή του παρά την πρόταση των αθλητών και των σωματείων τους να συμμετέχουν στους αγώνες με δικά τους έξοδα.

Στη συνέχεια όμως, ο ΣΕΓΑΣ αποφάσισε κατ’ επιλογή και με άγνωστα κριτήρια να συμπεριλάβει ορισμένους από τους δεύτερους νικητές των Μεγάρων (έξι συνολικά), εξαιρώντας τους Πατρινούς νικητές (τρείς).

Δεδομένου ότι η αδικαιολόγητη απόφαση του ΣΕΓΑΣ δεν βρίσκει κανένα έρεισμα, ότι απαξιώνει τις προσπάθειες των πατρινών αθλητών και γενικότερα το άθλημα του βάδην,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

– Είναι ενήμερος για την επιλογή του ΣΕΓΑΣ; Αν ναι, πως αιτιολογείται η απόφασή του;

– Με ποιο τρόπο προτίθεται να εγγυηθεί το σεβασμό του Κανονισμού του ΣΕΓΑΣ ώστε να αποτραπούν αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον, τα οποία αποθαρρύνουν τους Έλληνες αθλητές;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Θανάσης Λεβέντης

Νίκος Τσούκαλης

Γρηγόρης Ψαριανός

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.