Αναγκαιότητα καταβολής της υπερωριακής εργασίας των αρχαιοφυλάκων

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

6/12/2011

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό

Πολιτισμού και Τουρισμού

Θέμα: «Αναγκαιότητα καταβολής της υπερωριακής εργασίας των αρχαιοφυλάκων».

Αναστολή των κινητοποιήσεων, τις οποίες είχε προαναγγείλει, αποφάσισε η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεων Αρχαιοτήτων, μετά τη θετική ανταπόκριση του Υπουργείου Πολιτισμού για πληρωμή της υπερωριακής εργασίας.

Ως αποτέλεσμα, τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι αναμένεται -προς το παρόν- να λειτουργήσουν, κανονικά (και τα Σαββατοκύριακα) ανά την επικράτεια. Στην ανακοίνωσή της ωστόσο, η ΠΕΥΦΑ αναφέρει, ότι αναμένει οριστική λύση στο πρόβλημα, εντός της εβδομάδας.

Αρχικά, η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεων Αρχαιοτήτων είχε ανακοινώσει, ότι θα τηρεί πενθήμερο ωράριο εργασίας «μετά την αδυναμία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και των αρμοδίων υπηρεσιών του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων να βρουν τρόπο καταβολής της αμοιβής, σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο, για την πέραν του πενθήμερου εργασία των αρχαιοφυλάκων».

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Πότε θα καταβληθεί η αμοιβή για την πέραν του πενθήμερου εργασία των αρχαιοφυλάκων, σύμφωνα και με το νέο μισθολόγιο, στο πλαίσιο της υλοποίησης των δεσμεύσεων της πολιτικής ηγεσίας για την οριστική επίλυση του προβλήματος, που άπτεται της αναγκαιότητας εύρυθμης λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων στη χώρα;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Φώτης Κουβέλης

Θανάσης Λεβέντης

Νίκος Τσούκαλης

Γρηγόρης Ψαριανός

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.