Αναστολή λειτουργίας του ΚΠΕ Σικυωνίων Κορινθίας

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

3/8/2011

Ερώτηση

Προς την κ. Υπουργό:

Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Αναστολή λειτουργίας του ΚΠΕ Σικυωνίων Κορινθίας»

Απαράδεκτη και ακατανόητη θεωρείται η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την αναστολή λειτουργίας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σικυωνίων στο Κλημέντι της Κορινθίας.

Στο λίγο σχετικά χρόνο λειτουργίας του και παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισε το ΚΠΕ κατάφερε να παράξει ένα σπουδαίο έργο στον τομέα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κερδίζοντας την εκτίμηση και το σεβασμό της τοπικής κοινωνίας.

Ανέπτυξε δε παράλληλα σημαντικές δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού και προώθησης της αειφορικής σκέψης. Αξίζει να σημειωθεί πως το ΚΠΕ Σικυωνίων είναι πλέον πλήρως εξοπλισμένο ποσοτικά και ποιοτικά με εποπτικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και μπορεί αξιοπρεπέστατα να υποστηρίξει δράσεις και εκδηλώσεις εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης .

Η ανάγκη διαμόρφωσης περιβαλλοντικής κουλτούρας των πολιτών και φιλικής προς το περιβάλλον άσκησης των παραγωγικών δραστηριοτήτων, επιβάλει όχι μόνο τη διατήρηση λειτουργίας του ΚΠΕ αλά και την περαιτέρω στελέχωση και ενίσχυσή του.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται η κ. υπουργός

Προτίθεστε να επανεξετάσετε την απόφασή σας για την κατάργηση του ΚΠΕ Σικυωνίων, αφού η Κορινθία και ιδιαίτερα η ορεινή ζώνη της, στην οποία λειτουργεί το ΚΠΕ έχει ανάγκη υποστήριξης με κάθε τρόπο και όχι περαιτέρω απαξίωσής της;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Θανάσης Λεβέντης

Νίκος Τσούκαλης

Γρηγόρης Ψαριανός

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.