Ανεξέλεγκτες διαστάσεις στο λαθρεμπόριο καυσίμων και μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των μέτρων που ψηφίστηκαν για την καταπολέμηση του.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
6/6/2013
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς
Οικονομικών
Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Ναυτιλίας

ΘΕΜΑ: Ανεξέλεγκτες διαστάσεις στο λαθρεμπόριο καυσίμων και μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των μέτρων που ψηφίστηκαν για την καταπολέμηση του.

 Αν και έχουν περάσει 14 μήνες από την ψήφιση του νόμου (4072/2012) για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων και παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις η εφαρμογή του παραμένει στα χαρτιά καθώς οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις καθυστερούν να εκδοθούν.

Μοναδικό δε μέτρο, που έχει υλοποιηθεί, είναι η εξίσωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, μέτρο που είχε μεγάλο κόστος για τα νοικοκυριά και οδήγησε σε μείωση των πωλήσεων πετρελαίου θέρμανσης κατά 70%.

Η νοθεία στα καύσιμα και το φαινόμενο της «πειραγμένης αντλίας» όχι μόνο εξακολουθούν να αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον κλάδο των καυσίμων αλλά διευρύνονται. Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος, περίπου το 30% του όγκου των καυσίμων διοχετεύεται στην αγορά μέσα από «πειραγμένες» αντλίες και το λαθρεμπόριο υπολογίζεται περίπου στα 500 εκ. ευρώ ετησίως.
Ο όγκος του λαθρεμπορίου έχει διευρυνθεί επίσης στο ναυτιλιακό καύσιμο και στις εικονικές εξαγωγές ενώ σε έξαρση βρίσκεται μια νέα μορφή λαθρεμπορίου που συνδέεται με τη νοθεία της βενζίνης με άλλες ουσίες (μεθανόλη, τουλουόλη κ.α.).
Η διόγκωση του λαθρεμπορίου, στερεί έσοδα από το δημόσιο και ταυτόχρονα δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό από τους παρανομούντες εις βάρος των υγιών και νόμιμων επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα:
1. Το Υπουργείο Ανάπτυξης δεσμεύτηκε, τον Νοέμβριο του 2012, στους πιστωτές μας ότι έως την 31/3/2013 θα έχει εγκατασταθεί στα πρατήρια Αττικής και Θεσσαλονίκης σύστημα εισροών-εκροών και όσα πρατήρια δε συμμορφωθούν θα κλείσουν. Η εφαρμογή της υπουργικής απόφασης – που εκδόθηκε με δυόμιση χρόνια καθυστέρηση – έχει ήδη καθυστερήσει και δόθηκε και άτυπη παράταση ως το τέλος Ιουνίου.
2. Δεν έχει εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση που προβλέπει εγκατάσταση του συστήματος στις φορολογικές αποθήκες
3. Εκκρεμεί η έκδοση Υπουργικής Απόφασης που προβλέπει υποχρεωτική σήμανση βυτιοφόρων και πλωτών εφοδιαστικών μέσων, μέτρο απαραίτητο για τον εντοπισμό από τις ελεγκτικές αρχές μεταφορικών μέσων που διενεργούν παράνομους εφοδιασμούς καυσίμων.
4. Ανενεργή παραμένει και η υπουργική απόφαση για την εγκατάσταση GPS σε βυτιοφόρα και πλωτά εφοδιαστικά μέσα, παρ’ ό,τι εκδόθηκε από τον Νοέμβριο του 2012 με καταληκτική ημερομηνία εφαρμογής την 31/7/2013. Εκκρεμούν επίσης οι λεπτομέρειες για την επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση έλλειψης σήμανσης ή GPS.
5. Σε καθυστέρηση βρίσκεται και η έκδοση υπουργικής απόφασης για την εγκατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων διασφάλισης της ποσότητας και ποιότητας των καυσίμων που διακινούνται με βυτιοφόρα.
Ανάλογες είναι και οι συνεχείς παρεμβάσεις των εκπροσώπων τις αγοράς.
Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος (ΣΕΕΠΕ) ζητάει την επίσπευση της έκδοσης των προβλεπομένων από τον τελευταίο νόμο υπουργικών αποφάσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, καθώς και τη λήψη πρόσθετων μέτρων όπως τα κάτωθι:
1. Επέκταση της εγκατάστασης του συστήματος εισροών – εκροών και σε όλους τους αποθηκευτικούς χώρους επισημαίνοντας ότι με την εγκατάσταση μόνο στα πρατήρια και στις φορολογικές αποθήκες δεν κλείνει ο κύκλος της παράνομης διακίνησης καυσίμων κα αφήνει μεγάλα περιθώρια για λαθρεμπόριο.
2. Αυστηρό έλεγχο της διακίνησης ναυτιλιακών καυσίμων, με έμφαση στους ελέγχους που γίνονται από τα αρμόδια τελωνεία, εκτιμώντας ότι μετά την εξίσωση φόρων στο κίνησης και στο θέρμανσης, το πετρέλαιο ναυτιλίας αποτελεί την κύρια πηγή λαθρεμπορίου.
3. Άμεση προτεραιότητα στους ελέγχους και για τη νοθεία που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, και έχει προτείνει στα συναρμόδια υπουργεία να συμβάλει στη χρηματοδότηση για τον εκσυγχρονισμό των ΚΕΔΑΚ, υπό τον όρο τα αποτελέσματα των ελέγχων να πιστοποιούνται από ανεξάρτητο φορέα.
Σε ανακοίνωσή του την 29/5/2013, το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι η ολοκλήρωση όλων των σχετικών διαδικασιών έχει προγραμματιστεί για το τέλος του καλοκαιριού.
Αυτά όμως που αναφέρονται στο συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα, έχουν ξαναειπωθεί.
Για μια ακόμη φορά δηλαδή, όπως συμβαίνει εδώ και 14 μήνες, το Υπουργείο ανακοινώνει ότι θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες κάποια στιγμή.

 

Κατόπιν όλων αυτών,
ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
 Προτίθενται να υλοποιήσουν τα μέτρα που ορίζονται στον ήδη, εδώ και πολλούς μήνες, ψηφισθέντα νόμο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων;
 Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να τηρηθεί έστω και την τελευταία στιγμή το χρονοδιάγραμμα που ανακοινώθηκε στο Δελτίο Τύπου της 29/5;
 Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να λάβει πρόσθετα μέτρα, σύμφωνα και με τις εκκλήσεις των εκπροσώπων της αγοράς και του ΣΕΕΠΕ, για τις νέες μορφές νοθείας και λαθρεμπορίας (ναυτιλιακά καύσιμα, νοθεία βενζίνης με άλλες ουσίες);

Οι ερωτώντες βουλευτές

Γιώργος Κυρίτσης

Θωμάς Ψύρρας

Γρηγόρης Ψαριανός

Δείτε την απάντηση εδώ: