Αντιμετώπιση οχλήσεων που προκαλούνται από τα δίκτυα που τέμνουν την Ελευσίνα

Προς τoν κ. Υπουργό Υποδομών και Δικτύων

ΘΕΜΑ: “Αντιμετώπιση οχλήσεων που προκαλούνται από τα δίκτυα που τέμνουν την Ελευσίνα”

Ο οικιστικός ιστός της Ελευσίνας διασχίζεται, σε όλο το μήκος της, από το σιδηροδρομικό δίκτυο και την Νέα Εθνική Οδό Αθήνας – Κορίνθου. Η κατάσταση των δικτύων αυτών και των παράπλευρων χώρων που τους ανήκουν είναι άθλια από άποψη καθαριότητας και γενικής φροντίδας. Ξερά χόρτα και εύφλεκτα απορρίμματα υπάρχουν σε όλο το μήκος των δύο δικτύων εν μέσω καλοκαιριού. Ο Δήμος της Ελευσίνας, με δικές του δαπάνες, προχώρησε στον μερικό καθαρισμό των επικίνδυνων σημείων χωρίς καμία συμβολή των κρατικών φορέων.

Πέραν των προβλημάτων που δημιουργούνται από την έλλειψη καθαριότητας, όσοι κατοικούν εκατέρωθεν της Εθνικής Οδού υποφέρουν από τον θόρυβο της συνεχώς αυξανόμενης κυκλοφορίας οχημάτων.

Η Ελευσίνα, πόλη με σπουδαία ιστορία, διοικητικό κέντρο της Δυτικής Αττικής και έδρα της Νομαρχίας, δικαιούται καλύτερη αντιμετώπιση και περισσότερη φροντίδα από την πολιτεία.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Θα αναλάβει το Υπουργείο την καθαριότητα των χώρων της Νέας Εθνικής Οδού και του σιδηροδρομικού δικτύου;
  • Θα κατασκευαστούν τα αναγκαία τεχνικά έργα και θα τοποθετηθούν ηχοπετάσματα εκατέρωθεν της Εθνικής Οδού ώστε να περιοριστούν οι οχλήσεις που προκαλεί η συνεχώς αυξανόμενη κυκλοφορία οχημάτων.

Οι ερωτώντες βουλευτές

Θανάσης Λεβέντης
Νίκος Τσούκαλης
Γρηγόρης Ψαριανός
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.