Αν τέτοια έκτροπα συνέβαιναν οπουδήποτε αλλού θα είχε παραιτηθεί Υπουργός

Το πρόσφατο απαράδεκτο περιστατικό των βανδαλισμών εμπορικών καταστημάτων στην οδό Ερμού από ομάδες κουκουλοφόρων, μονοπώλησε, σχεδόν, τη σημερινή κουβέντα στην εκπομπή «Ταπί και Ψύχραιμοι» στον Βήμα fm, μεταξύ των δημοσιογράφων Μάκη Προβατά και Νότη Παπαδόπουλου και του προσκεκλημένου της εκπομπής, βουλευτή B΄ Αθηνών με το Ποτάμι, Γρηγόρη Ψαριανού, ο οποίος ανέδειξε το θέμα και στη Βουλή με ερώτησή του στον Υπουργό Εσωτερικών.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός, μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής:
«Αναλαμβάνουν συμμορίες στις γειτονιές! Οκτώ με δέκα σπάμε τη Μιχαήλ Βόδα, δέκα με δώδεκα καίμε δυο τρόλεϊ και κανένα λεωφορείο, το απόγευμα σπάμε τα καφέ στη Γλυφάδα. Αυτό το πράγμα έχει αρχίσει κι εξελίσσεται και επεκτείνεται.

Μόνο ομάδες κρούσεως φανατικών εχθρών αυτής της χώρας θα έκαναν αυτά τα πράγματα.

Τι είναι αυτοί οι άνθρωποι; Της ΜΙΤ; Είναι Τούρκοι; Εβραίοι; Μασόνοι; Εξωγήινοι; “Σοϊμπλέδες”; Μόνο τέτοιοι θα κάνανε αυτό το πράγμα. Και μάλιστα, δεν θα το κάνανε ανενόχλητοι, όπως τούτοι εδώ!
Όταν μια δύσκολη και αφιλόξενη για τον επισκέπτη πόλη όπως η Αθήνα, για πρώτη φορά μετά από χρόνια βουλιάζει στον τουρισμό κι έχουμε φέτος μία ελπίδα ανάκαμψης από αυτήν κυρίως την πηγή, μια ομάδα επαγγελματιών κουκουλοφόρων με βαριοπούλες και σύνεργα, σπάει την Ερμού, τον κεντρικότερο και εμπορικότερο δρόμο των Βαλκανίων! Αν το άκουγε αυτό στο Μανχάταν, στη Ρώμη, στο Σαν Ελιζέ στο Παρίσι, τι θα έλεγε κάποιος; Τι χώρα είναι αυτή, τι πολίτες έχει; Τι είδους ελληνόπουλα είναι άραγε αυτά που σπάνε μαγαζιά; Βλέπεις στους τοίχους συνθήματα όπως “καταστρέψτε”, “θάνατος στην ανάπτυξη, λευτεριά στη γη”. Και αυτά τα γράφουν κάτι νοήμονα όντα, που μπορεί να είναι ανίψια μας, ξαδέρφια μας, παιδιά φίλων μας, παιδιά του υπουργού. Γιατί είναι και κάποιοι υπουργοί που έχουν παιδιά που μπαινοβγαίνουνε στη φυλακή. Αυτά τα παιδιά με την επώνυμη κουκούλα και την επώνυμη “στολή” των 1.500 ευρώ!

Γιατί δεν κάνουν κάτι άλλο να ξεσπάσουν; Γιατί δεν πάνε να κάνουνε extreme σπορ; Γιατί πρέπει να σπάνε την πόλη Τρίτη – Πέμπτη – Σάββατο; Τι θέλουν αυτά τα παιδιά από τη ζωή τους και από τη ζωή γενικά;

Να πέσει το ρημάδι το σύστημα και να αντικατασταθεί με ποιο; Αυτή η επαναστατική διαδικασία τι αποφέρει; Ευχαρίστηση; Πώς μεγάλωσαν αυτά τα παιδιά, από πού ψωνίσανε αυτό τον χαρακτήρα; Εάν συνέβαινε σε οποιοδήποτε άλλη πόλη αυτό, θα είχαμε τουλάχιστον παραίτηση υπουργού! Στην Ελλάδα αυτό γίνεται εδώ και 20 χρόνια και κάθε χρόνο γίνεται διπλάσια από τον προηγούμενο. Όταν δεν σου αρέσει το σύστημα, δεν βάζεις φωτιά να κάψεις το σπίτι σου. Προσπαθείς να το φτιάξεις. Θα ήθελα πάρα πολύ να ήταν εδώ ένα παιδί από αυτά που σπάνε, να μιλήσουμε. Αν είναι εξοργισμένοι με αυτή την κοινωνία, γιατί δεν σκοτώνουν τη μάνα τους που τους γέννησε; Γιατί δεν πυροβολούν ανάμεσα στα μάτια τον πατέρα τους, λέγοντας “γιατί μ’ έφερες σ’ αυτήν κοινωνία;” Αυτό που κάνουν είναι σκέτη τρέλα.
Κι εγώ θέλω διακαώς να απαλλαγούμε από τον Σύριζα. Θα πω να καεί όλη η χώρα, για να πέσει ο Σύριζα; Αυτό είναι σχιζοφρένεια. Όμως ο Σύριζα, υπέθαλπε τέτοιες συμπεριφορές, με τη λογική “όσο χειρότερα τόσο καλύτερα. Γιατί έτσι, θα επαναστατήσει η κοινωνία και …θα εκλεγεί ο Τσάβες!” Βλέπεις, δεν πηγαίνανε στο μνημόσυνο του Αξαρλιάν, ωστόσο πηγαίνανε στις δίκες του Κουφοντίνα!
Επί του προκειμένου, για την υπόθεση της Ηριάννας, η οποία πράγματι ενδέχεται να είναι αθώα και να καταδικάστηκε άδικα. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν άδικες δικαστικές αποφάσεις για αθώους. Όπως υπάρχουν και ευνοϊκές αποφάσεις για δολοφόνους και ισοβίτες, που για την αποσυμφόρηση των φυλακών, επέτρεψαν την αποφυλάκιση τους ο Παπαγγελόπουλος και ο Κοντονής!»

Αθήνα, 19/7/2017