Απλήρωτες καθαρίστριες σχολικών κτιρίων στο Νομό Μαγνησίας

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

18/2/2011

Ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς

Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρ. Διακυβέρνησης

Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Θέμα: Απλήρωτες καθαρίστριες σχολικών κτιρίων στο Νομό Μαγνησίας

Περίπου 200 καθαρίστριες σχολικών κτιρίων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Ν. Μαγνησίας, οι οποίες μετατάχθηκαν στους Δήμους, παραμένουν το έτος 2011 απλήρωτες, καθώς οι Δήμοι στους οποίους υπάγονται παραπέμπουν για τη μισθοδοσία τους στο Υπουργείο Εσωτερικών, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν αποδοθεί πόροι για την καταβολή των σχετικών αμοιβών.

Ειδικότερα, οι οκτώ Δήμοι του Ν. Μαγνησίας δεν έχουν πληρώσει από 1-1-2011 τις καθαρίστριες που απασχολούνται στα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια ευθύνης τους.

Όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα, αφενός η μετάταξη των αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου καθαριστριών στους Δήμους, που ωστόσο συναντά προβλήματα στην καταβολή των αποδοχών τους, αφετέρου η λήξη των συμβάσεων 130 καθαριστριών στο τέλος του σχολικού έτους χωρίς να υπάρχουν διαβεβαιώσεις για επαναπρόσληψή τους, προκαλούν στις εργαζόμενες και στις οικογένειές τους εργασιακή ανασφάλεια και αγωνία. Υποστηρίζεται δε, ότι το Υπουργείο Εσωτερικών διαβεβαίωνε τις εργαζόμενες, ότι οι Δήμοι θα τους κατέβαλλαν αμοιβές από τους ΚΑΠ, κάτι το οποίο μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται.

Με βάση τα προαναφερόμενα,

ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Ποιος είναι ο αρμόδιος φορέας για τη μισθοδοσία των 200 περίπου καθαριστριών σχολικών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευση στο Ν. Μαγνησίας;

Σε ποιους λόγους οφείλεται η καθυστέρηση καταβολής των οφειλομένων στις εργαζόμενες και πότε προβλέπεται να καταβληθούν οι αποζημιώσεις τους;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Θανάσης Λεβέντης

Νίκος Τσούκαλης

Γρηγόρης Ψαριανός

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.