Απογραφή πληθυσμού και Δωρεά Οργάνων

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

14.4.11

Προς τους κ. κ. Υπουργούς:

-Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

– Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Θέμα: Απογραφή πληθυσμού και Δωρεά Οργάνων

Με αφορμή την απογραφή του πληθυσμού του 2001 είχαν τυπωθεί πάνω από 6,5 εκατ. ειδικά έντυπα για τους δωρητές οργάνων, τα οποία, με τη συνεργασία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, που είχε την ευθύνη όλου του σχεδιασμού θα διανέμονταν σε όλες τις νομαρχίες με τον ίδιο τρόπο που μοιράζονταν και τα απογραφικά. Δυστυχώς όμως λόγω έλλειψης μιας πανεθνικής καμπάνιας ενημέρωσης και επειδή τα φυλλάδια που μοιράστηκαν στους πολίτες ήταν ελάχιστα η χώρα μας έχασε μια σημαντική ευκαιρία για την ανανέωση και την αύξηση των δωρητών οργάνων.

Στις 4/3/11 καταθέσαμε σχετική ερώτηση με θέμα «Δωρεά οργάνων και μεταμοσχεύσεις» προς τα συνερωτόμενα υπουργεία. Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ακόμα δεν έχει απαντήσει, ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, απάντησε ότι δεν είναι αρμόδιο, παρόλο που μεταξύ των άλλων ερωτημάτων υπήρχε και ερώτημα σχετικά με την απογραφή και για το αν προβλέπεται μια καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών επ’ ευκαιρία της απογραφής , πλέον του ερωτήματος στους πολίτες για το αν θέλουν να δηλώσουν δωρητές οργάνων σώματος.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να ξεκινήσει μια καμπάνια ενημέρωσης για τη δωρεά οργάνων, επ’ ευκαιρία της απογραφής;

Αν ναι, θα συμπεριληφθεί σχετικό ερώτημα για τη δωρεά οργάνων;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Φώτης Κουβέλης

Θανάσης Λεβέντης

Νικόλαος Τσούκαλης

Γρηγόρης Ψαριανός

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.