Αποκατάσταση κατασκευαστικών αστοχιών και διασφάλιση της καλής λειτουργίας του Παναρκαδικού Νοσοκομείου

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ. κ. Υπουργούς :

· Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

· Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων

· Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: «Αποκατάσταση κατασκευαστικών αστοχιών και διασφάλιση της καλής λειτουργίας του Παναρκαδικού Νοσοκομείου».

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις στο νομό Αρκαδίας, τον Οκτώβριο και Δεκέμβριο του έτους 2009, έπληξαν καίρια τη λειτουργία του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, αφού, όπως αναφέρεται, πλημμύρισαν χώροι του 3ου και 4ου ορόφου και αναβλήθηκαν προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις και ιατρικές εργασίες. Για τη διακρίβωση του ύψους των ζημιών, αλλά και για τα αίτια που τις προκάλεσαν στους συγκεκριμένους χώρους του νοσοκομείου, συγκροτήθηκε επιτροπή, με έργο την αντιμετώπιση της κατάστασης, αλλά και την απόδοση ευθυνών, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.

 

Παρόμοια προβλήματα όμως παρουσιάστηκαν και κατά το έτος 2010 στο ίδιο νοσοκομείο, σε άλλους χώρους αυτού (εξωτερικά ιατρεία, τμήμα επειγόντων περιστατικών, προθάλαμους χειρουργείων), κατά τις πρώτες έντονες βροχοπτώσεις του Οκτωβρίου. Η αρμόδια τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου φέρεται ότι απέδωσε την κατάσταση αυτή «σε μη καλή εκτέλεση των εργασιών αναπαλαίωσης του νοσοκομείου», ενώ εκτιμάται ότι παρατηρούνται σοβαρές κατασκευαστικές ατέλειες και αστοχίες, οι οποίες οφείλονται στη μη τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων από τον ανάδοχο του έργου.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Ποιο είναι το πόρισμα της επιτροπής που συγκροτήθηκε για την διακρίβωση των αιτιών των ζημιών που προκλήθηκαν στο Παναρκαδικό νοσοκομείο το έτος 2009;Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προέβησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες μετά την διαπίστωση «κατασκευαστικών λαθών» στο Παναρκαδικό νοσοκομείο κατά το έτος 2009, έτσι ώστε να αποφευχθούν τα φαινόμενα δυσλειτουργίας του νοσοκομείου στο μέλλον, αλλά και να αποδοθούν ευθύνες, αναφορικά με την εφαρμογή των όρων εκτέλεσης του έργου ;

9.12.2010

Οι ερωτώντες βουλευτές

Φώτης Κουβέλης

Νίκος Τσούκαλης

Θανάσης Λεβέντης

Γρηγόρης Ψαριανός

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.