Απουσιάζουν οι κατάλληλες συνθήκες λειτουργίας των παιδικών χαρών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

21/9/2011

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό

Εσωτερικών

Θέμα: «Απουσιάζουν οι κατάλληλες συνθήκες λειτουργίας των παιδικών χαρών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής».

Ακατάλληλες κρίνονται οι γενικότερες συνθήκες λειτουργίας σε εκατοντάδες παιδικές χαρές στην Ανατολική και Δυτική Αττική, καθώς δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Στις περισσότερες εξ αυτών, είναι εμφανής η έλλειψη των αναγκαίων προστατευτικών μέτρων, προκειμένου η παραμονή των παιδιών να είναι ασφαλής και ευχάριστη. Συνηθισμένη εικόνα αποτελούν τα σπασμένα τσιμεντένια κράσπεδα, οι σκουριασμένες ή ανύπαρκτες περιφράξεις, οι σπασμένες κούνιες, οι ελαττωματικές βρύσες, ο ελλιπής φωτισμός, οι πεταμμένοι κάδοι απορριμμάτων.

Επιπλέον, η φύλαξη είναι ανύπαρκτη, ενώ κατά τις νυκτερινές ώρες, πολλές παιδικές χαρές μετατρέπονται σε σημεία χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Σε πολλές περιπτώσεις, οι παιδικές χαρές ασφυκτιούν σε εντελώς περιορισμένους χώρους, ανάμεσα σε δρόμους και οικοδομήματα, πλήρως ακατάλληλα για τα παιδιά, που τις επισκέπτονται.

Επανειλημμένα είναι δε τα περιστατικά ατυχημάτων και τραυματισμών των παιδιών, που δημιουργούν έντονη ανησυχία για τις συνθήκες ασφάλειας στις παιδικές χαρές της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής και της Δυτικής Αττικής.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να υπάρξουν οι κατάλληλες τεχνικές προδιαγραφές για τη συντήρηση, την κατασκευή, τη λειτουργία, τα όργανα και τη διαδικασία ελέγχου και αδειοδότησης των παιδικών χαρών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής και της Δυτικής Αττικής;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Φώτης Κουβέλης

Θανάσης Λεβέντης

Νίκος Τσούκαλης

Γρηγόρης Ψαριανός

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.