Ας περάσει η κυβέρνηση τη συμφωνία που η ίδια έκανε με τους 151 βουλευτές της

«Έχουμε μία κυβέρνηση που έχει 151 βουλευτές. Ας ψηφίσουν αυτοί την Συμφωνία των Πρεσπών. Τι τους θέλουν τους άλλους; Εάν κάποιοι από την πλειοψηφία δεν θέλουν να ψηφίσουν μια κορυφαία επιλογή της κυβέρνησης, ας αποχωρήσουν κι ας πέσει η κυβέρνηση», είπε ο Γρηγόρης Ψαριανός στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΘΕΜΑ 104,6 fm, Παραπολιτικά 90,1 fm και ΣΚΑΙ 100,3 fm όπου του ζητήθηκαν δηλώσεις για το επίμαχο θέμα της επικείμενης ψηφοφορίας στη Βουλή.
Ο βουλευτής της Β’ Αθηνών, ξεκαθαρίζοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και ο Γιώργος Αμυράς έχουν από καιρό δηλώσει πως δεν θα ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών, αναφερόμενος στην στάση που θα κρατήσει το Ποτάμι, είπε μεταξύ άλλων:
«Ήλπιζα να έχουμε μια κοινή στάση στο Ποτάμι, αλλά φαίνεται πως δεν θα τα καταφέρουμε. Το απόγευμα συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο και θα το συζητήσουμε. Βεβαίως, εάν το Ποτάμι από δω και πέρα αποφασίσει να κάνει τα ρεπό των διαφωνούντων με την κυβέρνηση περιτριμμάτων, εάν δηλαδή αποφασίσει να είναι αντιπολίτευση αλά καρτ, εγώ δεν θα έχω θέση σ’ αυτό το κόμμα. Θα γίνω εγώ ρεπατζής του Ζουράρη; Θα κάνει ο Σταύρος τα ρεπό του Καμένου;

Η ψήφος κατά συνείδηση είναι άλλο ζήτημα. Υπάρχουν μερικά θέματα που εξ ορισμού ψηφίζουμε κατά συνείδηση. Όταν όμως πρόκειται για θέματα κορυφαίων επιλογών, όπου η κυβέρνηση δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα και θέλει εμάς ως ορντινάντσες για να βοηθάμε τους ρεπατζήδες τους, ε, τότε είναι ζήτημα στρατηγικής.
Στο ΠΟΤΑΜΙ είμαστε ασφαλώς υπέρ της λύσης και υπέρ της σύνθετης ονομασίας. Πρέπει να πούμε καθαρά, και να το ακούσουν και διάφοροι δήθεν υπερπατριώτες που οργανώνουν τα συλλαλητήρια, πως έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα στο Μακεδονία σκέτο ή με επιθετικό προσδιορισμό. Εμείς λοιπόν επιλέγουμε τον επιθετικό προσδιορισμό. Προσωπικά θα ψιλοδιαφωνούσα στον γεωγραφικό προσδιορισμό, θα προτιμούσα το Νέα από το Βόρεια. Γιατί το Βόρεια και Νότια είναι σαν την Κορέα, το Βιετνάμ, την Ιρλανδία δηλαδή σαν να αναφέρεται σε δύο κομμάτια της ίδιας χώρας. Ενώ το Νέα Μακεδονία είναι όπως Νέα Υόρκη, Νέα Ουαλία, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Σμύρνη είναι δηλαδή ένα πράγμα διαφορετικό. Έτσι άλλωστε είχε συμφωνηθεί με τον Μητσοτάκη και τον Γκλιγκόροφ: Nova Macedonia. Αυτό δυστυχώς το χάσαμε με δική μας υπαιτιότητα και ευθύνη. Σήμερα λοιπόν, συμφωνούμε σε σύνθετη ονομασία και συμφωνούμε ότι η χώρα αυτή θα λέγεται βορειομακεδονία παντού. Γιατί όμως αυτό δεν ισχύει στην εθνότητα, στη γλώσσα, στην ιθαγένεια, στα προϊόντα; Γιατί πχ η γλώσσα να μην λέγεται βορειομακεδονική; Και εάν, όπως αναγράφεται στη Συμφωνία, η γλώσσα αυτή είναι της οικογένειας των σλαβόφωνων, τότε γιατί δεν αναφέρεται ως σλαβομακεδονική; Εδώ είναι τα μεγάλα κενά που κάνουν τη συμφωνία να μπάζει, όχι μόνο για σήμερα αλλά κυρίως για το μέλλον».