Αυτή η χώρα έχει πραγματικά τις δυνατότητες να μεγαλουργήσει

Συνέντευξη στην εκπομπή της Χριστίνας Βίδου “ΖΩΗ.gr στον skai 100,3.

“Το θαλάσσιο μέτωπο αυτής της πόλης είναι υπέροχο. Αν ήμασταν μια κανονική χώρα, από το ΣΕΦ μέχρι την Ανάβυσσο θα ήταν όχι απλά Ριβιέρα, αλλά ένα απίστευτο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα μέρος. Κάτι τέτοιο θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και τριάντα χρόνια”.

“Όλα τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει έως τώρα, δεν έχουν κάνει ούτε τα μισά από αυτά που έπρεπε, ενώ απεναντίας έκαναν πάνω από τα μισά από αυτά που δεν έπρεπε. Ελπίζουμε όλα αυτά να αλλάξουν. Αν συνεχίσουμε έτσι, είτε με καινούρια κόμματα είτε με τα παλαιότερα μεταλλαγμένα είτε σε νέες βάσεις είτε υπό νέα διεύθυνση, δεν έχουμε καμία ελπίδα και θα φτάσουμε να ζηλεύουμε τα παιδιά που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα”.

“Αυτή η χώρα έχει πραγματικά τις δυνατότητες να μεγαλουργήσει. Με τα 3.000 νησιά, την μεγαλύτερη ακτογραμμή στον κόσμο, τον ήλιο, τον αέρα, την αιολική και ηλιακή δύναμη που θα μπορούσε να αξιοποιήσει. Θα έπρεπε να πουλάμε ενέργεια μέχρι τις άκρες της Ευρώπης. Κι εμείς, για να βάλουμε πέντε ανεμογεννήτριες σε ένα χωριό, κατεβαίνουμε με μαύρες σημαίες και φωνάζουμε «πάνω από το πτώμα μας!»