Αυτό που γίνεται στην ΕΡΤ είναι εθνική ντροπή

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98.9 και στην εκπομπή «Μεσημεριανό Ρεπορτάζ» παραχώρησε συνέντευξη ο βουλευτής με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ Γρηγόρης Ψαριανός, την Δευτέρα 6 Μαρτίου. Η συζήτηση του βουλευτή με τον δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό επικεντρώθηκε γύρω από την Δημόσια Τηλεόραση και τον πόλεμο – όπως τον χαρακτήρισε ο δημοσιογράφος του σταθμού – που έχει ξεσπάσει μεταξύ του του πρώην υπουργού πολιτισμού κ. Ξυδάκη και του προέδρου της ΕΡΤ κ. Τσακνή μετά τις δηλώσεις του πρώτου περί «τριτοκοσμικής ΕΡΤ»

Μεταξύ άλλων, ο κος Ψαριανός σχολίασε:

«Πολύ όψιμα θυμήθηκε να ασχοληθεί με το θέμα αυτό ο κ. Ξυδάκης. Όσο ήταν υπουργός έκανε «την πάπια» και τώρα που δεν είναι πια υπουργός, ανακάλυψε την τριτοκοσμική ΕΡΤ την οποία ζούμε όλοι καθημερινά.

Η ΥΕΝΕΡΤ, όπως μ’ αρέσει να την αποκαλώ, λειτουργεί εναντίον της ενημέρωσης, της ισονομίας και της ισοπολιτείας. Αυτό το πράγμα θυμίζει στρατιωτικά κανάλια, δηλαδή τα χειρότερα κυβερνητικά φερέφωνα και λυπάμαι που το λέω. Είναι ένα θέμα που θα έπρεπε να ντρέπονται. Υπάρχουν στρατιές κολαούζων και γλυφτρονιών.
Υπάρχουν δημοσιογράφοι και παραγωγοί στα ραδιόφωνα και στα κανάλια της ΕΡΤ που προσπαθούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και είναι πάρα πολλοί. Τους ξέρω προσωπικά. Ξέρω πάρα πολύ καλά τα πράγματα της ΕΡΤ και επί Νέας Δημοκρατίας και επί συγκυβέρνησης και επί ΠΑΣΟΚ και επί βαθιάς ΠΑΣΟΚαρίας. Επί βαθιάς ΠΑΣΟΚαρίας βρέθηκα κι εγώ στην ΕΡΤ και ξέρω πάρα πολύ καλά τι είδους άντρο πρασινοφρουρών ήταν τότε. Αλλά αυτό που γίνεται τώρα δεν έχει ξαναγίνει! Δεν ξέρω αν γίνεται στην Αλβανία, στα κανάλια του Ερντογάν στην Τουρκία, στην Βόρεια Κορέα ή αν γίνεται στην Βενεζουέλα του Μαδούρο!

Έγινε αυτή η κολοσσιαία ανοησία επί «σαμαροβενιζέλων» κι έπεσε το μαύρο στην ΕΡΤ και τώρα πέφτει το …χακί! Είναι σαν να είμαι πάλι στην ΥΕΝΕΔ!

Είναι τρία κανάλια η ΕΡΤ1, η ΕΡΤ2 και η ΕΡΤ 3 της Θεσσαλονίκης συν το κανάλι της Βουλής, δηλαδή τέσσερα κρατικά κανάλια, πέντε ραδιόφωνα και ακόμα 29 περιφερειακοί σταθμοί. Να μας πει ο κ. Τσακνής κι ο κ. Λάμπης Ταγματάρχης πόσα άτομα απασχολούνται. Πόσοι είναι οι μόνιμοι, πόσοι είναι οι ετεροαπασχολούμενοι που είναι κι εκεί κι αλλού, πόσοι είναι οι συμβασιούχοι; Ή μάλλον πόσοι πληρώνονται γιατί είναι καμμιά εκατοστή που απασχολούνται όλοι κι όλοι. Όλοι οι άλλοι είναι αεριτζήδες και διαδρομιστές. Διάφορα άτομα που πηγαινοέρχονται, διάφορα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ που μετακόμισαν από την Κουμουνδούρου στην ΕΡΤ. Πόσοι άνθρωποι πληρώνονται από τους καθημαγμένους φορολογούμενους που τους πατάμε κάτω και τους ξεζουμίζουμε για να πληρώνουμε πελατάκια;

Μόνο όσοι έχουν πιστοποιητικό, ΣΥΡΙΖόφρονες και ΑΝΕΛοβλαβείς μπορούνε να πάνε στην ΕΡΤ.

Προσωπικά, καλεσμένος στην ΕΡΤ σε κάποια συζήτηση με τα επιτελεία της ΚΟΜΣΟΜΟΛ και τους δημοσιογράφους του Πολ Ποτ και του Κιμ Γιονκ Ουν, δεν πρόκειται να πάω. Είναι εθνική ντροπή αυτό που γίνεται».