Αφού πουλήσανε επανάσταση και βενεζουέλες, σήμερα σαν τα ποντίκια εγκαταλείπουν πηδώντας το καράβι που βουλιάζει

Στην πρόσφατη παραίτηση του μέχρι πρότινος προέδρου της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή, έγινε αναφορά, μεταξύ άλλων, κατά την διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στον θρακιώτικο ραδιοφωνικό σταθμό «Η Πατρίδα» και στον δημοσιογράφο Φάνη Κωφίδη ο βουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ Γρηγόρης Ψαριανός, για την οποία είπε χαρακτηριστικά:

«Τα διάφορα υποκείμενα όπως ο Τσακνής, ο Χρυσόγονος και άλλοι, φεύγουνε σαν τα ποντίκια που εγκαταλείπουν πηδώντας το καράβι που βουλιάζει. Καλό θα ήταν να μας λέγανε αυτά που λένε πριν δυο χρόνια όχι τώρα, αφού πρώτα πέσανε στη μαρμίτα και τρώγανε με χρυσά κουτάλια και μας πουλάγανε επανάσταση και βενεζουέλες.

Ο Διονύσης Τσακνής που χόρευε τσάμικα και τσιφτετέλια κι έστηνε τα “μνημεία των πεσόντων”, είναι ο ίδιος τώρα στους νεκρούς της ΕΡΤ.

Ζωντανός νεκρός, θεός σχωρέσ’ τον. Αλλά και ο κ. Χρυσόγονος, είναι άλλος ένας ευρωβουλευτής του Σύριζα που … απέθανε! Αλλά βλέπεις, εκεί “την κάνουν” εύκολα. Παίρνουν τα λεφτά από το ευρωκοινοβούλιο, έχουν νταραβέρια με την Ευρώπη και δεν έχουν τις ευθύνες που έχουν οι ομόλογοί τους βουλευτές του Σύριζα και των ΑΝΕΛ εδώ. Εκεί έξω πουλάνε εύκολα μαγκιά. Και από τους έξι ευρωβουλευτές που είχε εκλέξει ο Σύριζα πόσους έχει τώρα; Ενάμισι;»

Σε άλλο σημείο της εφ’ όλης της ύλης συζήτησης με αφορμή και των πρόσφατων περιστατικών στην Ισπανία, ο Γρηγόρης Ψαριανός τόνισε μεταξύ άλλων:
«Διάφορα φαινόμενα όπως το Brexit, το δημοψήφισμα στην Καταλονία, οι φυγόκεντρες δυνάμεις και η άνοδος ευρωφοβικών και ξενοφοβικών κομμάτων είναι απλά συμπτώματα μιας περιόδου, που ωστόσο οδηγούν την Ευρώπη στην αντίθετη κατεύθυνση: δημιουργούν δηλαδή μια ευρωπαϊκή συσπείρωση. Μέσα από τις διαδικασίες της ΕΕ, αλλά και κάθε χώρα ξεχωριστά, θα πρέπει να βοηθήσουμε ώστε να γίνει η Ευρώπη πιο σφιχτή, πιο συμπαγής, πιο ομογενοποιημένη πιο αλληλέγγυα και πιο ενωμένη. Σήμερα, έχουμε μια ενωμένη Ευρώπη που δεν είναι καθόλου ενωμένη. Έχουμε μόνο ένα κοινό νόμισμα, ενώ θα έπρεπε πρώτα να έχουμε μια κοινή οικονομική πολιτική και τελευταίο να έρθει το νόμισμα. Η διαδικασία δεν έγινε με τον καλύτερο τρόπο. Σήμερα λοιπόν, απέναντι στις φυγόκεντρες τάσεις που δεν θέλουν το καλό της Ευρώπης, θέλω να πιστεύω πως θα δημιουργηθεί μια συσπείρωση των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων».

Ερωτηθείς δε και για τις πρόσφατες γερμανικές εκλογές και την πτώση του ποσοστού του κόμματος της Άγγελας Μέρκελ, ο Γρηγόρης Ψαριανός επισήμανε:
«Δεν υπάρχει κομματικός σχηματισμός που να κυβερνά μία χώρα τρείς-τέσσερις τετραετίες και να μην έχει απώλειες. Η επανεκλογή της Μέρκελ λοιπόν ήταν θριαμβευτική παρά τις απώλειες. Κι αυτό ανεξάρτητα από το σε πόσο καιρό θα συγκροτηθεί κυβέρνηση. Εδώ η Ολλανδία, που έχει σπάσει ρεκόρ, έχει κλείσει 210 μέρες χωρίς κυβέρνηση. Αλλά αυτές οι χώρες είναι πραγματικά ευρωπαϊκές και οργανωμένες. Δεν είναι χώρες αχούρια σαν την δική μας.

Εδώ μιλάμε για χώρα αχούρι, όπου ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει και η χώρα διοικείται από κυκλώματα παρακρατικά, παρακομματικά, παράλογα και παράφρονα

.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: