Γρηγόρης Ψαριανός υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Μέσα και έξω από τη Βουλή

Ο Γρηγόρης Ψαριανός, που όπως έλεγε και ο Ιάνης Ξενάκης «γεννήθηκε Αριστερός», εκλέχτηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβριο του 2007, φέρνοντας έναν αέρα διαφορετικότητας, ιδέες και όρεξη για δράση.
Στην κοινοβουλευτική του διαδρομή κατέθεσε 225 ερωτήσεις, συμμετείχε σε 43 συνεδριάσεις Επιτροπών (Μορφωτικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, Οδικής Ασφάλειας) ενώ έκανε και 36 παρεμβάσεις σε συνεδριάσεις της  Ολομέλειας. Επίσης συμμετείχε σε αποστολές  του κοινοβουλίου στην Βενεζουέλα (παρατηρητής στις τοπικές εκλογές – 2008), στην Κύπρο (αντικατοχικές εκδηλώσεις Μόρφου και Αμμόχωστος – 2008), στην Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία (εορτασμός 25ης Μαρτίου στις ομογένειες), στο Δουβλίνο (Επιτροπή Ελληνο-Ιρλανδικής φιλίας) και στην Γεωργία (Αργοναύτες στην Κολχίδα).
Η δραστηριότητα δεν περιορίστηκε στα κοινοβουλευτικά όργανα. Αντιπροσώπευσε τον ΣΥΡΙΖΑ σε διάφορες εκδηλώσεις εντός και εκτός Ελλάδας. Συμμετείχε στην επίσκεψη της Νεολαίας ΣΥΝ στην Παλαιστίνη και στη συνδιάσκεψη του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην Μολδαβία.  Παρέστη στη συνάντηση αποδήμων Κεφαλληνίων και Θιακών (δικαιώματα αποδήμου ελληνισμού) και σε ημερίδες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Λέσβου και Σάμου. Επίσης στις εκδηλώσεις της Μαθητιάδας Πρώτης Σερρών. (Μάιος 2008, Μάιος 2009)
Εκπροσώπησε τον ΣΥΡΙΖΑ στις επετειακές εκδηλώσεις για την Εθνική Αντίσταση στον Γοργοπόταμο και στα μαρτυρικά χωριά στο Δίστομο και Υπάτη.
Περιόδευσε πολλές φορές στην Αρκαδία, στην Λάρισα, στην Μαγνησία, στην Κέρκυρα, στην Ικαρία με τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα, στους ακριτικούς Φούρνους, στην Μεσσηνία, στην Εύβοια, στην Νάξο, στην Αιτωλοακαρνανία, στην Φωκίδα, στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα. Βρέθηκε στις κινητοποιήσεις με τις Επιτροπές κατά του λιθάνθρακα, για το ενεργειακό και τα περιβαλλοντικά προβλήματα (Αλιβέρι, Λάρυμνα, Άσπρα Σπίτια, Ασωπό, Μεγαλόπολη, Πτολεμαΐδα), καθώς επίσης και στις συγκεντρώσεις των κατοίκων της Δαύλειας Βοιωτίας κατά της υπεράντλησης υδάτων και στην Μεσοχώρα Τρικάλων κατά της εκτροπής του Αχελώου και της δημιουργίας του φράγματος.
Κατά τη διάρκεια των αγροτικών κινητοποιήσεων του χειμώνα 2008 περιόδευσε σε μπλόκα αγροτών σε Βοιωτία, Θεσσαλία και Δυτική Ελλάδα, ενώ επισκέφθηκε τις φυλακές Μαλανδρίνου, Άμφισσας και Δομοκού στο πλαίσιο συμπαράστασης του ΣΥΡΙΖΑ στους κρατούμενους απεργούς πείνας και στον αγώνα για τη βελτίωση του «σωφρονιστικού» συστήματος.
Στην προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών 2009 περιόδευσε στη Θέρμη, στο Χορτιάτη, στα πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Ξάνθης, στα χωριά των μεινοτήτων Ξάνθης και Ροδόπης, στην Κομοτηνή, στην Σύρο, στην Σάμο και στην Φθιώτιδα.
Και βέβαια δραστηριοποιήθηκε στις γειτονιές της Αθήνας.
Επίσης δεν έκανε καμία τηλεοπτική εμφάνιση…

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.