Δεν θα διευκολύνουμε όσους δεν έχουν …το Θεό τους

Στο νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, που ξεκίνησε σήμερα η συζήτηση του στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο, και στις επ’ αυτού αντιρρήσεις που έχει εγείρει η εκκλησία και όχι μόνο, έγινε αναφορά στην εκπομπή Αντίμετρα των Γιώργου Μελιγγώνη και Στέφανου Τζανάκη στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24 7, όπου ο καλεσμένος της εκπομπής, βουλευτής β΄ Αθηνών με το ΠΟΤΑΜΙ Γρηγόρης Ψαριανός, μεταξύ άλλων, είπε:
«Της εκκλησίας δεν της πέφτει λόγος σε ζητήματα που αφορούν την κοινωνία, την πολιτεία και τους νόμους και τα οποία δεν αφορούν την εκκλησία, το δοξαστικό τα τρισάγια και τα μνημόσυνα, τα βαφτίσια και γενικά τις θρησκευτικές τελετές ή τη θρησκευτικότητα των ανθρώπων. Δεν έχει καμία απολύτως σχέση μ’ αυτά. Είναι σαν να παρεμβαίνει η πολιτεία να τακτοποιήσει διάφορα θέματα περί των λειτουργιών: εάν θα παίζει, δηλαδή, το δ΄ ή το ε΄ Απολυτίκιο στη γιορτή της Αγίας Βαρβάρας! Όσον αφορά δε εκείνα τα πολιτικά κόμματα που έχουν μία πολιτικο-ιδεολογική δοσοληψία με την εκκλησία, ας τα τακτοποιήσουν αυτά τα ζητήματα και ας ξεχωρίσουν τα θέματα που αφορούν την πολιτεία και το κράτος από τα θέματα που αφορούν την εκκλησία και τη θρησκευτικότητα. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, που θα λέγανε και οι Γραφές».
Αναφερόμενος στην στάση που έχει αποφασιστεί από κόμματα της αντιπολίτευσης, να μην υπερψηφίζουν νομοσχέδια, ακόμα και αν συμφωνούν, όταν δεν επιβεβαιώνεται η δεδηλωμένη, ώστε να μην διευκολύνουν με τον τρόπο αυτό στις περιπτώσεις διαφωνίας των κυβερνητικών εταίρων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μεταξύ τους, ο Γρηγόρης Ψαριανός, διευκρίνισε:
«Έχω από καιρό εκφράσει την άποψη ότι σε κάποια ζητήματα δεν πρέπει να πατάμε σε δυο βάρκες. Όταν έχουμε αποφασίσει να κυβερνήσουμε τη χώρα και να τακτοποιήσουμε τα θέματα της πολιτείας, της κοινωνίας και της δικαιοσύνης σε όλα τα επίπεδα με έναν “λαμπρό” συνεταίρο με τον οποίο δεν έχουμε καμία ιδεολογική σχέση αλλά το κάνουμε μόνο σαν νταραβέρι, ας το συνεχίσουμε ως το τέλος. Δεν έχει, δηλαδή, ανάγκη η κυβέρνηση από την στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ας κατεβάσει μόνη της όλα τα νομοσχέδια είτε δίκαια είτε άδικα. Διότι είτε συμφωνούμε με αυτά είτε διαφωνούμε, υπάρχει ένα θέμα αρχής: Να μην δίνουμε χώρο σε ανθρώπους που δεν έχουν …το Θεό τους, μια και πιάσαμε τα θρησκευτικά. Ας τα κανονίσει, λοιπόν, η κυβέρνηση με τους συνεταίρους της».

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: