ΔΗΛΩΣΗ ΓΡΗΓ. ΨΑΡΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 9/10/2012

ΔΗΛΩΣΗ ΓΡΗΓ. ΨΑΡΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
9/10/2012

Οι θεσμικές συναντήσεις δημοκρατικά εκλεγμένων ηγετών σε κάθε περίπτωση είναι ένα θετικό γεγονός. Όχι μόνο για τις σχέσεις δυο χωρών, αλλά γενικότερα, και μακάρι μάλιστα να γίνονταν πιο συχνά. Για κάθε λογικό άνθρωπο, η επίσκεψη της εκλεγμένης καγκελαρίου της Γερμανίας, ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή όχι με την πολιτική της, είναι θετικό γεγονός και γίνεται στα πλαίσια μιας προσπάθειας να ξεπερασθεί η κρίση, οικονομική, κοινωνική και πολιτική, όχι μόνο στην Ελλάδα και στις χώρες του νότου, αλλά και στην Γερμανία και στην Ευρώπη συνολικά. Κυρίως γι αυτό, και δευτερευόντως ίσως για να στηρίξει την πολιτική της ή την ελληνική κυβέρνηση και πρέπει να πούμε εδώ πως η επίσκεψή της είναι πολύ καθυστερημένη. Έπρεπε να έχει γίνει τουλάχιστον δύο χρόνια πριν.

Έτσι πρέπει να δούμε την επίσκεψη της κ. Μέρκελ, ως ένα θετικό γεγονός και να προσδοκούμε επίσης και θετικά αποτελέσματα για την Ελλάδα και την Ευρώπη και όχι ως «εισβολή» δυνάμεων κατοχής με συνακόλουθες πολεμικές κινητοποιήσεις, με κάψιμο σημαιών, σβάστικες, στολές της Γκεστάπο και των Ες-Ες. Είναι προφανές ότι αυτά βλάπτουν την χώρα.
Είναι θεμιτές οι ειρηνικές διαμαρτυρίες και οι διαδηλώσεις που δηλώνουν την πίεση και τις θυσίες που υφίσταται ο Ελληνικός λαός, για αυτό άλλωστε είναι και χρήσιμες και βοηθούν την διαπραγματευτική ικανότητα των Ελληνικών θέσεων.
Στο σημείο αυτό πρέπει να πούμε ότι είναι απαράδεκτη και αντιδημοκρατική και θυμίζει άλλες εποχές η απαγόρευση των συναθροίσεων, όπως το ίδιο απαράδεκτες είναι οι πολεμικές παρελάσεις ένστολων και γενικότερα εκδηλώσεις που καταφέρονται κατά της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και οι βανδαλισμοί και οι λεηλασίες που συνήθως ακολουθούν. Τις κινητοποιήσεις πρέπει να περιφρουρούν οι φορείς, τα συνδικάτα ή τα κόμματα που τις οργανώνουν και θα πρέπει να αναλαμβάνουν την ευθύνη των πιθανών παρελκόμενων καταστροφών.

Ελπίζουμε στο θετικό αποτέλεσμα της Ελληνογερμανικής συνάντησης που πρέπει να αποφέρει λιγότερο ασφυκτική δημοσιονομική προσαρμογή, ταχύτερα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και δικαιότερη κατανομή των βαρών για τον Ελληνικό λαό, ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας, παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, όπως επίσης και να αποτελέσει ένα βήμα για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Αυτή είναι η θέση μας, αυτή είναι η άποψή μας και ό,τι άλλο έχει «δημοσιοποιηθεί» ως δήθεν δήλωση ή θέση του βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Γρηγόρη Ψαριανού γεννήθηκε στην φαντασία ανόητων προπαγανδιστών.

Γρηγόρης Ψαριανός,

βουλευτής Β’ Αθήνας της Δημοκρατικής Αριστεράς