Δημοτικό σχολείο Παλουκίων Σαλαμίνας

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

18/4/2011

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ Υπουργούς:

– Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

– Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα: Δημοτικό σχολείο Παλουκίων Σαλαμίνας

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παλουκίων Σαλαμίνας προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της εισόδου του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων στις 13/04/11 διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες που επικρατούν στο σχολείο τους, καθώς οι μαθητές είναι αναγκασμένοι να κάνουν μάθημα σε αποθήκες.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Σαλαμίνας Γιάννη Τζαβάρη, που συνόδεψε τους μαθητές και συμπαρίσταται στο δίκαιο αίτημά τους, τα παιδιά του δημοτικού σχολείου στα Παλούκια, είναι υποχρεωμένα να κάνουν μάθημα κάτω από άθλιες συνθήκες. Το σχολείο χτίστηκε πριν το 1950 για μικρό αριθμό μαθητών ,ενώ σήμερα με την πληθυσμιακή ανάπτυξη της Σαλαμίνας, στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούν 220 μαθητές, που στοιβάζονται σε αποθήκες και βοηθητικούς χώρους. Το 2006 ξεκίνησε η κατασκευή καινούργιου σχολείου η οποία σταμάτησε τον Οκτώβριο του 2010 επειδή ο ΟΣΚ χρωστάει χρήματα, 50.000 ευρώ περίπου στον ανάδοχο εργολάβο.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται αρμόδιοι υπουργοί:

Θα αντιμετωπιστούν άμεσα τα κτιριακά προβλήματα του σχολείου; Υπάρχει σχετικό χρονοδιάγραμμα για την αποπεράτωση του καινούριου σχολείου;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Θανάσης Λεβέντης

Γρηγόρης Ψαριανός

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.