Διάσωση και αξιοποίηση κάστρων και δημόσιων χώρων Πρέβεζας

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

24-11-2011

Ερώτηση

Προς τoυς κ. κ. Υπουργούς :

Οικονομικών, Εσωτερικών, Πολιτισμού και Τουρισμού, Εθνικής Άμυνας

ΘΕΜΑ: Διάσωση και αξιοποίηση κάστρων και δημόσιων χώρων Πρέβεζας.

Στο πλαίσιο της αξιοποίησης των δημόσιων χώρων και κτιρίων της περιοχής Πρέβεζας, τα οποία αποτελούν μέρος της αναξιοποίητης περιουσίας του δημοσίου, εντάσσονται και τα κάστρα της περιοχής Πρέβεζας. Παραμένουν όμως αναξιοποίητα και πέραν της από τον χρόνο φθοράς τους, υφίστανται βανδαλισμούς και επιθέσεις αγνώστων, με τον κίνδυνο να καταστραφούν.

Τα ακίνητα αυτά φέρεται ότι η κυριότητα τους ανήκει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου πριν μερικά χρόνια λειτουργούσαν ως στρατόπεδα και μετά την μετεγκατάσταση αυτών στα Ιωάννινα, παραχωρήθηκε η αξιοποίηση και χρήση τους στο Δήμο Πρέβεζας. Τα ακίνητα αυτά παρουσιάζουν εικόνα ερείπωσης, ενώ προτείνεται η αναπαλαίωση και ανακαίνισή τους στην κατεύθυνση της στέγασης των υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, καθώς και την δημιουργία χώρων πολιτιστικών εκδηλώσεων και ανάδειξης της ιστορικής κληρονομιάς και φυσιογνωμίας της περιοχής.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί :

– Ποια είναι η θέση τους για της σημερινή εικόνα και κατάσταση που παρουσιάζουν τα εν λόγω ακίνητα, τα οποία αποτελούν αναξιοποίητη δημόσια περιουσία και ποιος είναι ο σχεδιασμός και το χρονοδιάγραμμα αξιοποίησης των;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Φώτης Κουβέλης

Νίκος Τσούκαλης

Θανάσης Λεβέντης

Γρηγόρης Ψαριανός

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.