Είμαστε κολλημένοι στον Ιανουάριο του ’15

αλλά με πάνω από 100 αριστερά δις επιπλέον, στην πλάτη

Στην σημερινή του, όπως κάθε βδομάδα, συμμετοχή στην εκπομπή των Μ.Προβατά και Ν.Παπαδόπουλου «Ταπί και Ψύχραιμοι» στον Ρ/Σ ΒΗΜΑ FM, ο Βουλευτής Β΄Αθηνών με το ΠΟΤΑΜΙ Γρηγόρης Ψαριανός, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στον πρώην πρόεδρο της Δημάρ Φώτη Κουβέλη και στις πρόσφατες δηλώσεις του, είπε χαρακτηριστικά:

«Η δεύτερη δήλωση του Κουβέλη που διαψεύδει πως, όντας πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, είναι ακόμα χειρότερη από την πρώτη, δεδομένου ότι η μία ήταν αυθόρμητη, ενώ η δεύτερη κατόπιν …ωρίμου σκέψεως!
Όσον αφορά το 2014, ήταν συμφωνημένη η υποψηφιότητά του για την προεδρία της Δημοκρατίας, και το ξέρει πολύς κόσμος, απ’ όλες τις πλευρές, ξέρανε ότι είχε κλείσει και μάλιστα, κατά κάποιον τρόπο, αυτοπροτάθηκε!
Η πρώτη πρόταση ήταν για πρωθυπουργός το Μάιο του ’12 στις πρώτες εκλογές. Είπε όχι, ούτε συμμετοχή σε κυβέρνηση ούτε τίποτα. Και ξαναπήγαμε σε εκλογές, με σύνθημα “εντολή για λύση”, όπου αποφάσισε να μπει η ΔΗΜΑΡ στην τρικομματική κυβέρνηση. Κι ενώ είχε γίνει διαπραγμάτευση και είχαν συμφωνηθεί όλα, έφυγε δήθεν λόγω ΕΡΤ και μετά το ένα έφερνε το άλλο. Λάθος επιλογές συνεχώς! Υπάρχουν κι άλλα, του τύπου “όχι, ποτέ δεν είπα αυτό το πράγμα” ενώ εσύ ήσουν μπροστά και το είχες ακούσει με τ’ αυτιά σου! Και φτάνεις να λες: “μήπως είναι παθολογικό του ή μήπως είμαι εγώ ηλίθιος, μήπως δεν άκουσα καλά;”. Είναι πολλοί οι άνθρωποι που μπορεί να σε απογοητεύσουν. Όμως, η περίπτωση Κουβέλη είναι μοναδική. Κατέρρευσαν όλα.
Αργότερα, στην πρόταση για Σταύρο Δήμα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παίρνει απόφαση και δεσμεύει τους 11 εναπομείναντες βουλευτές του να μην ψηφίσουν. Λείπανε 10 για να εκλεγεί Πρόεδρος, και στη ΔΗΜΑΡ ήταν 11 βουλευτές με ονοματεπώνυμα, που έχουν κι αυτοί ευθύνη, δεν είναι μόνο ο Φώτης. Έτσι πέσαμε στον γκρεμό.
Και είμαστε ακόμα στον Ιανουάριο του ’15, δεν έχει αλλάξει τίποτα. Απλώς είμαστε με πάνω από εκατό “πρωτηφορααριστερά” δισεκατομμύρια επιπλέον στην πλάτη και με κάνα δυο “Ιφιγένειες” τύπου Βαρουφάκη. Τώρα περιμένουμε την κωμική τραγωδία, τον Ευκλείδη εν Αυλίδι»