Εγκατάσταση τεσσάρων νέων σταθμών διοδίων στα Βόρεια Προάστια

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό

Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα: Εγκατάσταση τεσσάρων νέων σταθμών διοδίων στα Βόρεια Προάστια

Στην ευρύτερη περιοχή των βορείων προαστίων δρομολογείται η εγκατάσταση νέων σταθμών διοδίων, γεγονός που προκαλεί αναστάτωση στους κατοίκους πολλών δήμων του λεκανοπεδίου, οι οποίοι εύλογα ανησυχούν για τη νέα οικονομική και οικολογική επιβάρυνση που συνεπάγεται η εν λόγω εξέλιξη.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, η εταιρία που εκμεταλλεύεται τμήμα της Εθνικής Οδού στο ύψους των βορείων προαστίων, ανακοίνωσε στο Υπουργείο Υποδομών τέσσερις νέους σταθμούς διοδίων, οι οποίοι θα εγκατασταθούν στους κόμβους Λυκόβρυσης, Καλυφτάκη, Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου με ταυτόχρονο κλείσιμο της εισόδου και εξόδου της Κηφισιάς στο ύψος του «Λαϊνόπουλου». Σύμφωνα με τον παραχωρησιούχο, οι νέοι σταθμοί θα κοστολογούν τη μετακίνηση με το χιλιόμετρο και, ενδεικτικά, σε Βαρυπόμπη και Άγιο Στέφανο το κόστος θα είναι 0,45 και 0,65 ευρώ αντίστοιχα.

Οι κάτοικοι οργανώνουν κινητοποιήσεις κατά των διοδίων, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς έχει ήδη εγκρίνει ομόφωνο ψήφισμα κατά της επιβολής διοδίων, με το οποίο συμφωνεί και το σύνολο των συνδυασμών που μετείχαν στις δημοτικές εκλογές. Με την εγκατάσταση των νέων διοδίων διαφωνούν και οι Δήμοι που πρόκειται να συνενωθούν με βάση το πρόγραμμα «Καλλικράτης» (π.χ. Εκάλη, Ν. Ερυθραία κ.ά).

Με βάση τα προαναφερόμενα,

ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Επιβεβαιώνει την εγκατάσταση τεσσάρων νέων σταθμών διοδίων στις ως άνω εξόδους/εισόδους της Εθνικής Οδού στο ύψος των βορείων προαστίων; Αν ναι, έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή παράπλευρου οδικού δικτύου, προκειμένου οι κάτοικοι των δήμων των βορείων προαστίων να μετακινούνται εναλλακτικά χωρίς οικονομική επιβάρυνση;

14.12.2010

Οι ερωτώντες βουλευτές

Φώτης Κουβέλης

Θανάσης Λεβέντης

Νίκος Τσούκαλης

Γρηγόρης Ψαριανός

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.