Εδώ Μόσχα, εδώ Μόσχα

Συνεπής στο εβδομαδιαίο του ραντεβού με τους Ταπί και Ψύχραιμους, Νότη Παπαδόπουλο και Μάκη Προβατά, ο Γρηγόρης Ψαριανός ήταν παρόν και σήμερα στην εκπομπή τους στον ΒΗΜΑ FM, συμπαριστάμενος στις δύσκολες ώρες που διανύουν οι εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού, αλλά και ολόκληρου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.
Η συζήτηση των δύο δημοσιογράφων με τον βουλευτή Β΄Αθηνών με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, κινήθηκε σε θέματα επικαιρότητας, όπου ο κ. Ψαριανός, μεταξύ άλλων, είπε τα εξής:

Περί της κατάστασης της χώρας και της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΞΕΛ:

  • Τα πρώτα βήματα για να γίνεις ολοκληρωτικό καθεστώς είναι ο έλεγχος των ΜΜΕ. Αυτή είναι η ιδεολογία και η ιδεοληψία τους, να στήσουν μια αριστερή χούντα: Όλα κλειστά, μιλάει το κόμμα! Πόσους ρ/φ σταθμούς έχουμε σήμερα; Θα έχουμε 2: Το “ράδιο Παππάς” και το “Ράδιο Αλέκος”. Η Πολυφωνία δεν αρέσει. Αυτό είναι το σχέδιο, δεν είναι εύκολο αλλά θα το προσπαθήσουν. Πιστεύω πως είναι ψυχοπαθείς και σταλινοφασίστες! Θέλουν να κλείσουν εφημερίδες, τηλεοράσεις και να έχουμε έναν υπουργό προπαγάνδας. Αυτό είναι το μοντέλο. Δεν θα τους περάσει, αλλά η καταστροφή στη χώρα έχει συντελεστεί.
  • Από τους 143 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τους 110 δεν τους ήξερε ούτε η μάνα τους! Θα ξαναπεράσουν στην αφάνεια. Τώρα όμως, είναι με την κουτάλα. Και όταν τρώνε, δεν μιλάνε.
  • Πώς την λέγανε αυτή την κυρία που ανέβαινε πάνω στις μπουλντόζες στην Χαλκιδική και τσίριζε? Τώρα είναι …σαν την Κιμ Μπάσιντζερ!
  • Η περίφημη αΚΣιοπρεπής διαπραγμάτευση θα συνεχίζεται και θα τον πίνουμε όλο και περισσότερο.
  • Ο Τσίπρας πήγε σε εκλογές για να καθαρίσει τον Λαφαζάνη κι αυτούς που διαφωνούσαν κάργα!
  • Αν η αξιολόγηση κλείσει θα είναι φοβερά επαχθής για μας, αλλά εάν δεν κλείσει, καταστραφήκαμε. Βεβαίως, εάν είχε κλείσει η αξιολόγηση των Σαμαροβενιζέλων θα ήμασταν τώρα θεές!

Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να πάει άλλο. Κοροϊδευόμαστε! Αν θέλεις να πάμε στη δραχμή, πες το βρε αγόρι μου!

 • Σήμερα έχουμε συν 500 χιλιάδες άνεργους και 133.000 επιχειρήσεις που έκλεισαν! Και καθημερινά καινούριες είτε κλείνουν είτε μεταφέρουν την έδρα τους σε άλλες χώρες. Γιατί εδώ, στην αριστερή κυβέρνηση οι επιχειρήσεις πληρώνουν 80% νταβατζιλίκι!
 • Αυτή η χώρα κάνει εξαγωγή νεκρών, δεν εξάγει τίποτ’ άλλο. Τους στέλνει για καύση σε γειτονικές χώρες, αφού παρά τον ήδη ψηφισμένο νόμο, εδώ δεν υπάρχει ακόμα η δυνατότητα. Γιατί;

Περί της αναγκαιότητας συγκρότησης του μεσαίου χώρου και τις σχετικές διεργασίες που γίνονται:

  • Να συναντηθούμε να πάμε κάπου όλοι μαζί. Αλλά όχι να μπούμε ο ένας μέσα στον άλλο. Γιατί αυτό λέγεται εισοδισμός, διείσδυση και
   … «σεξουαλική παρενόχληση»! Δεν ψήφισε ο κόσμος δύο κόμματα για να μπουν μέσα σ’ ένα τρίτο! Πχ όταν φεύγει ο Ιλχάν Αχμέτ και πάει στο ΠΑΣΟΚ, είναι αποστάτης. Άμα φύγει όλο ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ και πάει στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι μαζική αποστασία;
  • Αν το ΠΟΤΑΜΙ κατέβει μόνο του, δεν μ’ ενδιαφέρει εάν πάρει δυόμισι ή τρεισήμισι. Ο στόχος δεν είναι αυτός. Το ΠΟΤΑΜΙ ιδρύθηκε για να κάνει συνεργασίες . Όχι όμως για να κάνει αναπαλαίωση, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ υπό νέο σχήμα, σαν να λέμε «ανοίξαμε με νέα διεύθυνση»! Έχουμε δηλαδή ένα μαγαζάκι – φούρνο και παίρνουμε και το διπλανό του που είναι ψιλικατζίδικο και τα κάνουμε ένα: ψωμί, ψιλικά, κάλτσες, είδη προικός…Το θέμα είναι να κάνουμε κάτι νέο, κάτι διαφορετικό και όχι τα ίδια που μας έφεραν εδώ που είμαστε, με τους ίδιους Φωτόπουλους και του ίδιους Μπαλασόπουλους μπροστά μας.

Δεν είναι όλο το ΠΑΛΙΟ για πέταμα, ούτε όλο το ΝΕΟ φρεσκαδούρα. Ξέρω κάποια νέα που είναι σκουπίδια και μερικά παλιά που είναι διαμαντάκια.

 • Η απόφαση για το ΠΟΤΑΜΙ είναι «Προχωράμε με συνεργασίες». Το «Ώρα Αποφάσεων» είναι ένα συμβολικό όνομα. Μαζί με το ΠΟΤΑΜΙ, είναι σε μια διαδικασία να συγκροτήσει τον κεντρώο χώρο μαζί και με την Δημοκρατική Συμπαράταξη. Όχι, όμως, ως νέο ΠΑΣΟΚ.
 • Ο μεσαίος χώρος είναι εντελώς απαραίτητος για να ισορροπήσει το πολιτικό σύστημα.
 • Εάν το ΠΟΤΑΜΙ είχε πχ επτά τοις εκατό και το ΠΑΣΟΚ δύο παρά τέταρτο και ο Σταύρος έλεγε «ελάτε όλοι στο ΠΟΤΑΜΙ», εγώ θα έφευγα!
 • Δεν ψάχνω κόμμα για να ξαναεκλεγώ. Από τον ΣΥΡΙΖΑ έφυγα, μαζί με τον Τσούκαλη και τον Λεβέντη, γιατί διαφωνούσαμε με τα γκρουπούσκουλα. Από την ΔΗΜΑΡ, με διέγραψε ο Κουβέλης.