Ελλείψεις προσωπικού στις Πολεοδομικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

13.4.11

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό

Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Θέμα: «Ελλείψεις προσωπικού στις Πολεοδομικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής».

Δυσλειτουργία παρατηρείται στις περισσότερες Πολεοδομίες της Περιφέρειας Αττικής, λόγω των αλλαγών που έχουν επέλθει στο νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με το πρόγραμμα «Καλλικράτης».

Ως αποτέλεσμα, και λόγω έλλειψης προσωπικού έχουν λιμνάσει τόσο οι αιτήσεις για έκδοση νέων αδειών, όσο και οι υποθέσεις για τις οποίες απαιτείται έγκριση από τις επιτροπές πολεοδομικού και αρχιτεκτονικού ελέγχου.

Στα πλαίσια, δε της πρώτης φάσης της διαδικασίας μετάταξης, παρατηρήθηκε μετακίνηση προσωπικού, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις και υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να παραμείνει στις Υπηρεσίες Πολεοδομίας. Ωστόσο, μέχρι σήμερα καμία μέριμνα δεν έχει ληφθεί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ή τη βελτίωση της κατάστασης (αδυναμία πρόσβασης στα αρχεία, έλλειψη εξειδικευμένου υπαλληλικού προσωπικού, έλλειψη σφραγίδων) αυτών των Υπηρεσιών με αποτέλεσμα να διογκώνεται η γραφειοκρατία και η ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Τι μέτρα προτίθεται να λάβει προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα λειτουργίας που παρατηρούνται λόγω έλλειψης προσωπικού στις Πολεοδομικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, που επιτείνονται εξαιτίας της μεταβατικής περιόδου μέχρι την οριστικοποίηση λειτουργίας των Υπηρεσιών που προβλέπεται από τον «Καλλικράτη»;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Φώτης Κουβέλης

Θανάσης Λεβέντης

Νίκος Τσούκαλης

Γρηγόρης Ψαριανός

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.