Επίσκεψη με την Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία σε Νέα Ζηλανδία και Σύδνεϋ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΑΘΗΝΩΝ

06/03/09

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Επίσκεψη με την Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία σε Νέα Ζηλανδία και Σύδνεϋ

Ο Γρηγόρης Ψαριανός συμμετέχοντας σε Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού επισκέφθηκε από 29/03/09 έως 31/03/09 το Ουέλλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας και από 01/04/09 έως 03/04/09 το Σύδνεϋ της Αυστραλίας.
Στο Ουέλλινγκτον, παραβρέθηκε σε δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, σε ομιλίες και κατάθεση στεφάνων στο Ελληνονεοζηλανδικό Μνημείο
Γεύμα παρέθεσε προς τιμή της Αντιπροσωπείας η Ελληνική Κοινότητα του Ουέλλιγκτον στην ελληνική ταβέρνα, όπου και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Ελληνική Κοινότητα στη Νέα Ζηλανδία.
Την Τρίτη 31 Μαρτίου επισκέφθηκε το Κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας, και συζήτησε με βουλευτές και τον αρμόδιο υπεύθυνο για τις σχέσεις Ε.Ε. – Ν. Ζ. κ. Charles Chauvel. Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκε η πιθανότητα συγκρότησης επιτροπών φιλίας μεταξύ των κοινοβουλίων των δύο χωρών.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Σύδνεϋ και παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος κ. Τόλιου, συναντήθηκε με τον Πολιτειακό Υπουργό Δικαιοσύνης και Γενικό Εισαγγελέα, ελληνικής καταγωγής κ. John Hatzistergo, με τον οποίο συζήτησαν θέματα της αρμοδιότητος του υπουργού, καθώς και θέματα που απασχολούν τον ελληνισμό της Νέας Νότιας Ουαλίας.
Επίσης πήρε μέρος σε συνάντηση με το συντονιστή του Γραφείου Εκπαίδευσης και ομάδα Ελλήνων εκπαιδευτικών, με τους οποίους συζήτησαν διεξοδικά θέματα που αφορούν στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στην Αυστραλία. Τέλος συναντήθηκε με τους παροικιακούς Συλλόγους Λακώνων, Ηπειρωτών, Αρκάδων κα.
Επισκέφθηκε επίσης το Κοινοβούλιο της Νέας Νότιας Ουαλίας, το Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ για εκπαιδευτικούς λόγους, καθώς και τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Newtown.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.