Ευχαριστούμε πολύ τον Νίκο Φίλη που διευκολύνει την κινητοποίηση του κόσμου

«Βεβαίως θα πάω», απάντησε ο βουλευτής Β΄Αθηνών με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ Γρηγόρης Ψαριανός, όταν ρωτήθηκε για το εάν σκοπεύει να παρευρεθεί στη συγκέντρωση με το σύνθημα «ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ» που προγραμματίζεται για τις 15 Ιουνίου, σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης 9 Ιουνίου, στον Ρ/Σ Action 24 και στην Αγγελική Σπανού.

«Επίσης θυμόμαστε τους καλόγερους, τους χρυσαυγίτες, τα τραπεζάκια με τον Βαρουφάκη, τον Τσακαλώτο και τον Κατρούγκαλο που στήνανε λαϊκά δικαστήρια στην πλατεία των “αγανακτισμένων πελατών”. Γιατί περί αυτού πρόκειται και αυτοί λοιπόν οι “αγανακτισμένοι πελάτες” τώρα αποκαταστάθηκαν, τακτοποιήθηκαν ή ελπίζουν σε αποκατάσταση, γι’ αυτό και δεν αντιδρούν. Η κυβέρνηση ψηφίζει πράγματα 10 φορές χειρότερα από τις προηγούμενες και δεν κουνιέται φύλλο γιατί αυτοί που κουνάγανε τα φύλλα έχουν πια ψιλοτακτοποιηθεί».

Σε άλλο σημείο της συζήτησης, αναφερόμενος σε παλαιότερες δηλώσεις της σημερινής κυβέρνησης, είπε: «Έλεγαν ότι θα φέρουνε λεφτά από την Κίνα, από την Ρωσία, από το Ιράν. Κι από τη Βενεζουέλα πετρέλαια. Ότι θα τα στείλει ο Τσάβες. Πέθανε ο Τσάβες, θα τα στείλει ο Μαδούρο. Περιμένουμε ακόμα πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα και λεφτά από το Ιράν που είχε πάει ο ξάδερφος του πρωθυπουργού για να φέρει. Λέγανε ότι δεν είναι φετίχ το νόμισμα, ή ότι θα γυρίσουμε την πλάτη στους τοκογλύφους ευρωπαίους και στον Ολαντρέου!»

«Το ΠΟΤΑΜΙ λέει ότι ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ!», Διαβεβαίωσε ο Γρηγόρης Ψαριανός. «Το ΠΟΤΑΜΙ δεν πιστεύει ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να γίνει καλύτερη». Κι όσον αφορά το εάν αυτό σημαίνει αναγκαστικά προσφυγή στις κάλπες, που υπονόησε με ερώτησή της η δημοσιογράφος, ο κ. Ψαριανός επισήμανε ότι θα μπορούσε αυτή η Βουλή να επιλέξει μια κυβέρνηση άλλου τύπου. «Το να φύγει ο Τσίπρας και να έρθει ο Μητσοτάκης δεν θα είναι η λύση στο πρόβλημα της χώρας. Η λύση στο πρόβλημα της χώρας είναι μία συμφωνία των κομμάτων με ευρωπαϊκή κατεύθυνση, για μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμό της χώρας, που συμπεριλαμβάνει τμηματικά ή εξ ολοκλήρου, το ΠΟΤΑΜΙ, το ΠΑΣΟΚ -ότι έχει απομείνει-, τη Νέα Δημοκρατία, κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ευρωπαϊκής λογικής. Μπορεί, λοιπόν, να συγκροτηθεί μία κυβέρνηση, ας πούμε τύπου Παπαδήμου, που θα στηριχτεί ή θα έχει την ανοχή αυτών των φιλοευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων, για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Αυτό έκαναν οι Πορτογάλοι, οι Ιρλανδοί, οι Κύπριοι που έχουν βγει απ’ τα μνημόνια και είναι ήδη σε τροχιά ανάπτυξης. Ενώ εμείς παίζουμε το σκύλο που κυνηγάει την ουρά του, δείχνοντας ο ένας ως εχθρό και καταστροφέα της χώρας τον άλλον και όλοι μαζί τους ξένους.»