Εωράκαμεν τους ληστάς……Νο 2

Αγωγή κατά της ΕΡΤ με την οποία ζητούν αποζημίωση 300.000 ευρώ, υπέβαλλαν άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας. Αιτία αποτελεί ρεπορτάζ που μεταδόθηκε και εμφάνιζε τους εν λόγω αστυνομικούς να απολαμβάνουν το φραπέ τους, ενώ είχαν παρκάρει παράνομα τα οχήματά τους. Οι τέσσερις αστυνομικοί χαρακτηρίζουν στην αγωγή τους το ρεπορτάζ«διασπορά ψευδών ειδήσεων με σκοπό την προσωπική προσβολή».

Σύμφωνα με την αγωγή που κατέθεσαν οι τέσσερις άντρες της ΕΛ.ΑΣ., στις 10 Μαΐου 2007, είχαν αναλάβει καθήκοντα ρύθμισης της κυκλοφορίας και, όταν η κίνηση των οχημάτων ομαλοποιήθηκε, ζήτησαν και έλαβαν άδεια διαλείμματος για καφέ και τουαλέτα.

«Αιτήθημεν αδείας ολιγολέπτου διαλείμματος προκειμένου να προμηθευθώμεν ύδωρ και καφέ και να κάνομε και χρήσιν τουαλετών. Παραμείναμε σταθμευθέντες έμπροσθεν του καταστήματος, εις τον εξωτερικόν αυτού χώρον, μέχρις ότου παρασκευασθούν οι καφέδες και κάνομε άπαντες εκ περιτροπής την χρήσιν της τουαλέτας» σημειώνουν.

«Κάποιοι εκ των συμπολιτών μας,ασκούντες το επάγγελμα του δημοσιογράφου, έκριναν ότι το να πίνη κάποιος καφέ είναι κατακριτέον και- προφανώς- το να υπακούη εις τας σωματικάς αυτού ανάγκας είναι παράνομον και ανήθικον» αναφέρεται στην αγωγή.

«Απεικόνισαν ημάς, λοιπόν, άνευ αδείας εκ μέρους ημών,προσβάλλοντες βαναύσως την έκφανσιν της προσωπικότητος ημών» καθώς, όπως λένε, «εμφανιζόμεθα ως εάν είμεθα εγκληματίες, καταληφθέντες επ΄ αυτοφώρω». «Πρόκειται για διασπορά ψευδών ειδήσεων με σκοπό την προσωπική μας προσβολή» τονίζουν και προσθέτουν: «Πρόκειται επίσης περί επιθέσεως εις βάρος ημών και του κύρους της Αστυνομίας, όταν εμφανιζόμεθα ως οκνηροί και αδιάφοροι,επειδή καθήσαμε για ολίγα λεπτά και αποκλειστικώς μέχρις ότου ετοιμασθούν οι καφέδες και κάνομε άπαντες χρήσιν της τουαλέτας, κάτι το οποίον πράττουν επί ώρες ατελείωτες οι κύριοι οι οποίοι μας επιτίθενται τόσον υποκριτικώς».

Πηγή: Το Βήμα

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.