Ζούμε ανάμεσα σε ακραίες βλάβες που προσηλυτίζουν όλο και περισσότερο κόσμο

Στην άκρως επικίνδυνη περιρέουσα ατμόσφαιρα, με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά του ιστορικού Τεμένους Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο, αναφέρθηκε σήμερα μεταξύ άλλων, ο Γρηγόρης Ψαριανός στη σημερινή συμμετοχή του στην εκπομπή «Ταπί και Ψύχραιμοι» των Μάκη Προβατά και Νότη Παπαδόπουλου, στον Ρ/Σ Vima Fm.
O βουλευτής της Β΄ Αθηνών με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, είπε χαρακτηριστικά:

«Το τοπίο έχει αρχίσει να γίνεται πολύ επικίνδυνο. Είναι απολύτως συγκρουσιακό πια. Έχω την εντύπωση πως έχει επικρατήσει μια στρατηγική απόλυτης σύγκρουσης μ’ έναν τρόπο αδίστακτο, ως προς τις σχέσεις της χώρας μας με την Ευρώπη.
Αλλά και στο εσωτερικό, συμβαίνουν περίεργα πράγματα. Η φωτιά στο Διδυμότειχο δεν νομίζω να μπήκε μόνη της. Μας συμβαίνει ένα είδος τζιχαντισμού. Όταν άκουσα την είδηση, σκεφτόμουν πόσο είναι τραγικό: το έβδομο μεγαλύτερο τέμενος στον κόσμο που βρίσκεται στο Διδυμότειχο, ένα αριστούργημα του 14ου αιώνα, φτιαγμένο πάνω από 500 χρόνια πριν. Είναι τραγικό αυτό που έγινε. Σαν να πήρε φωτιά η Ακρόπολη ή έστω κάποιο άλλο από τα 10, 20, 50 ιστορικά μνημεία που έχουμε στην Ελλάδα. Πιστεύω θα αναστηλωθεί, θα γίνει καλύτερο από πριν, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Φοβάμαι, γιατί βλέπω την περιρέουσα ατμόσφαιρα και τον περίγυρο.

Βλέπω την βλάβη και την ψυχοπάθεια γύρω μας να φουντώνει όλο και περισσότερο.

Εξ ου και πάμε με 200 χλμ κατευθείαν στη μάντρα! Κι ο οδηγός είναι μέσα, αλλά μπορεί να πατήσει το κουμπί που πετάει το κάθισμα του πιλότου και να τη γλιτώσει αυτός. Ας πούμε, κάποιοι υπουργοί, κάνουνε και πρόβες με τα ελικόπτερα, ξέρουν πού βρίσκονται τα κουμπιά. Και λίγο πριν μας στουκάρουν, θα πηδήξουν αυτοί. Άλλωστε, μας έχουν υποσχεθεί …Κούγκι!
Μεγάλωσα σε μία χώρα σε κλίμα εμφυλιοπολεμικό. Απέπνεε ωστόσο, μια ακροδεξιά βλάβη μόνο. Τώρα βλέπω γύρω μου αριστερούς τζιχαντιστές, χριστιανούς τζιχαντιστές, φασίστες τζιχαντιστές, δεξιούς τζιχαντιστές, χούλιγκανς τζιχαντιστές, παπάδες τζιχαντιστές. Έχουμε γεμίσει παρανοϊκούς. Ελπίζω κάποιος να μας πει γρήγορα τι έγινε στο Διδυμότειχο, και όχι μόνο εκεί, και να τιμωρηθούν παραδειγματικότατα αυτοί που ευθύνονται γι’ αυτή την καταστροφή ή για την αμέλεια ή για την μη προστασία. Και επί του συγκεκριμένου, παρότι δεν είμαι θρησκευόμενος, δεν καταλαβαίνω το μίσος και την αθλιότητα που οδηγούν κάποιους να καίνε ναούς, να γκρεμίζουν αγάλματα, να καταστρέφουν δημόσια κτήρια, να βεβηλώνουν μνημεία.
Η φανατίλα, ο φονταμενταλισμός του κάθε βλαμμένου μ’ αυτόν τον τρόπο γίνεται κίνημα. Και μετά και ….ερωτηματολόγιο σε κυβερνώσες νεολαίες: «θα συμμετείχες σε απαλλοτρίωση προϊόντων από σούπερ μάρκετ;». «Θα στήριζες την βίαιη καταστολή ρατσιστικών ομαδώσεων;»!
Σήμερα έχουμε ακραίες αντίπαλες τρέλες: Ζούμε ανάμεσα σε ακραίες βλάβες που προσηλυτίζουν όλο και περισσότερο κόσμο. Δίνουν ραντεβού στον Λευκό Πύργο, στην Κάννιγγος, στο Σύνταγμα αντιρατσιστές/αντιεξουσιαστές και ρατσιστές/νεοναζί και πλακώνονται! Είναι φυσιολογικό αυτό; Είναι ένδειξη υγιούς κοινωνίας, πολιτισμένης χώρας;
Ευτυχώς βέβαια, αναστηλώσαμε τον ….Πανάγιο Τάφο! Ο Θεός μαζί μας!»

Αθήνα, 22 Μαρτίου 2017