Ημιτελές λόγω της γραφειοκρατίας το νέο κτίριο του Ειδικού Σχολείου Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ στον Δήμο Αργυρούπολης

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

17/5/2011

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την κα. Υπουργό

Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Ημιτελές λόγω της γραφειοκρατίας το νέο κτίριο του Ειδικού Σχολείου Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ στον Δήμο Αργυρούπολης».

Στο κτίριο όπου στεγάζεται σήμερα το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Προσαρμογής ΑμεΑ Αργυρούπολης «Ο Καλός Σαμαρείτης» δεν υπάρχει αυλή, ούτε προστατευτικά κάγκελα.

Παρόλα αυτά, το εν λόγω Κέντρο εξακολουθεί να πληρώνει ενοίκιο ύψους 2.500 ευρώ για τον παλαιό και δυσλειτουργικό χώρο, όπου στεγάζεται επί χρόνια. Την ίδια στιγμή, δίπλα από το συγκεκριμένο κτίσμα βρίσκεται ημιτελές, λόγω της γραφειοκρατίας, το νέο κτίριο του Ειδικού Σχολείου Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ «Ο Καλός Σαμαρείτης».

Ειδικότερα, η καθυστέρηση στην αποπεράτωση των σχετικών εργασιών οφείλεται αφενός στο γεγονός ότι ο εργολάβος δεν έχει λάβει όλο το ποσό της αμοιβής του, αφετέρου ότι ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων και ο Δήμος Αργυρούπολης Ελληνικού ερίζουν για το ποιος θα το καταβάλει.

Να υπογραμμιστεί ότι η σχετική προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Αργυρούπολης και του ΟΣΚ υπεγράφη το 2004 και το καινούργιο σχολείο, το οποίο προβλέπεται να προσφέρει υπηρεσίες σε 50 ΑμεΑ, άρχισε να υλοποιείται ήδη από το 2006. Ανεγέρθηκε σε οικόπεδο 9.000 τ.μ., που παραχώρησε ο Δήμος και περιλαμβάνει διδακτήρια, ειδικές αίθουσες και βοηθητικούς χώρους 2.000 τ.μ.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

1. Για ποιους λόγους, παρότι η σχετική προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Αργυρούπολης και του ΟΣΚ υπεγράφη το 2004 και παρότι είχε αρχίσει να υλοποιείται ήδη από το 2006, ο ΟΣΚ δεν έχει προχωρήσει στην εκταμίευση όλου του ποσού, που έχει εγκρίνει για την ανέγερση του εν λόγω κτιρίου;

2. Ποιο το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης των απαιτούμενων εργασιών στο νέο κτίριο του Ειδικού Σχολείου Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ «Ο Καλός Σαμαρείτης», δεδομένου ότι πρόκειται για ίδρυμα ειδικής αγωγής, το οποίο είναι κατά 95% έτοιμο και παρόλα αυτά παραμένει σε αχρησία λόγω της γραφειοκρατίας;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Φώτης Κουβέλης

Θανάσης Λεβέντης

Νίκος Τσούκαλης

Γρηγόρης Ψαριανός

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.