Η απαξίωση του σιδηροδρόμου

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

13/12/11

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς

Υποδομών, Μεταφορών και ΔικτύωνΟικονομικών

Θέμα: «Η απαξίωση του σιδηροδρόμου»

Ο σιδηρόδρομος και η ανάπτυξή του αποτελούν βασική προτεραιότητα για όλα τα κράτη του πολιτισμένου κόσμου, καθώς η συμβολή του είναι μεγάλη στη μείωση του εξωτερικού κόστους των μεταφορών που αξιολογούνται σε επίπεδο Εθνικής Οικονομίας κάθε χώρας (κόστη συμφόρησης, ποσοτικοποίηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων, επιπτώσεων από ατυχήματα).

Στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια έδωσαν προτεραιότητα στην αυτοκίνηση και στα παρελκόμενα συμφέροντα (εργολάβοι, οδοποιία, διόδια, εμπόριο και λαθρεμπόριο καυσίμων, εισαγωγείς αυτοκινήτων) δεν προχώρησαν σε εκσυγχρονισμό και επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου και κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να το καταργήσουν.

Έτσι, ενώ σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο για χώρες με ανάλογο πληθυσμό και έκταση με την Ελλάδα, θα έπρεπε να έχουμε σιδηροδρομικό δίκτυο 4500 χλμ., αυτή τη στιγμή έχουμε λιγότερο από 2500 χλμ. και, αν εφαρμοστούν οι αποφάσεις που είχε πάρει η προηγούμενη κυβέρνηση για τον σιδηρόδρομο, θα μείνουμε τελικά με μόλις 1000 το πολύ χλμ. δίκτυο. Είναι η συνέπεια της «εξυγίανσης» του ΟΣΕ που παρουσιάστηκε ως αναγκαία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν και τα πολυσυζητημένα ελλείμματά του, για τα οποία αποκρύφτηκε εντέχνως το γεγονός ότι το 85% αυτών είναι κρυμμένο δημόσιο έλλειμμα, καθώς αφορά δαπάνες υποδομής και λειτουργίας του ΟΣΕ που όφειλε να καλύπτει το κράτος και δεν κάλυπτε, ενώ από την άλλη προχωρούσε σε συνεχείς προσλήψεις προσωπικού με κριτήρια πελατειακά- ψηφοθηρικά. Το αποτέλεσμα είναι ο ΟΣΕ να δανείζεται και να συσσωρεύει χρέη διαρκώς.

Με βάση τα προαναφερόμενα, ερωτώνται οι υπουργοί:

Πόσα ήταν τα προβλεπόμενα κονδύλια του Γ΄ ΚΠΣ για το σιδηρόδρομο ως εθνικό σκέλος αλλά και ως Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα;

Πόσα από αυτά απορροφήθηκαν σε έργα σχετικά με το σιδηρόδρομο;

Πόσα από αυτά αναδιατάχθηκαν σε άλλου είδους έργα και σε ποια συγκεκριμένα;

Μήπως μεγάλα ποσά που προορίζονταν για την ανάπτυξη του σιδηρόδρομου αναδιατάχθηκαν σε έργα οδοποιίας;

Πόσα κονδύλια προβλέπονται στο ΕΣΠΑ για το σιδηρόδρομο και πόσα αντίστοιχα για τα οδικά έργα;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Θανάσης Λεβέντης

Νίκος Τσούκαλης

Γρηγόρης Ψαριανός

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.