Η γυναίκα πολιτικός, είναι καλύτερη από τον άνδρα πολιτικό

Συνέντευξη στην εκπομπή «Αποκαλυπτικά» του EPSILON TV και στον Σταύρο Νικολάου

•Για τις εξελίξεις στον μεσαίο προοδευτικό χώρο:
Αυτός ο χώρος έπρεπε να ‘χε ανασυγκροτηθεί εδώ και χρόνια. Πρέπει να ανοίξει στον κόσμο που είναι απογοητευμένος, που είναι σε απόσταση, που έχει πάει σπίτι του, που τρελαίνεται, που οργίζεται και δεν θέλει κανέναν, λέει να πάνε να “απαυτωθούνε“ όλοι. Πρέπει να αναθαρρήσει ο πολίτης.

•Για το ενδεχόμενο υπουργοποίησης:
Δεν μ’ ενδιαφέρει κανένα υπουργείο. Δεν θέλω να ‘μαι υπουργός. Δεν είναι το στυλ μου. Όχι επειδή το φοβάμαι, αλλά επειδή δεν γουστάρω. Είμαι έξω από τα γρανάζια της εξουσίας. Πρέπει να σε τρώει ο κώλος σου, πρέπει να το θες. Θα με ενδιέφερε το Υπουργείο Πολιτισμού. Θα το αναλάμβανα την Δευτέρα και την Τρίτη θα το ‘κλεινα. Στα παπάρια μου τα έδρανα.

• Γυναίκες στην πολιτική και φλερτ στη Βουλή:
-Η Μελίνα Μερκούρη για μένα ήταν κακή ηθοποιός, κακή τραγουδίστρια και κακή πολιτικός. Αλλά ήταν μία πολύ μεγάλη γυναίκα. Ήταν μια τεράστια φυσιογνωμία.
-Να προσέχουν τι λένε για την Όλγα (Κεφαλογιάννη) γιατί θα τους βγάλω τα μάτια! Είναι η συμπάθειά μου.
-Η γυναίκα πολιτικός, είναι καλύτερη από τον άνδρα πολιτικό. Όπως έλεγε και ο Σαββόπουλος, ο άντρας και η γυναίκα δεν είναι ίσοι, γιατί απλούστατα η γυναίκα είναι ανώτερη.
-Άμα σ’ ενδιαφέρει ένας άνθρωπος, άμα σε ελκύει, τον κοιτάς διαφορετικά βρε παιδί μου. Ακόμα και άντρας να είναι, άμα είναι ωραίος, γοητευτικός και τέτοια, δεν είναι ότι τον φλερτάρεις σεξουαλικά αλλά του δίνεις μια ιδιαίτερη σημασία. Τον προσέχεις. Βέβαια, εγώ έχω μια αδυναμία στις γυναίκες πολύ μεγαλύτερη από ότι θα είχα …στους άντρες!

• Περί καταχρήσεων…
Μου το λένε συνέχεια ξέρετε, η μάνα μου, η θεία μου: Μη λες παιδάκι μου τέτοια, ότι έχεις δοκιμάσει ναρκωτικά. Θα νομίζουν πως είσαι πρεζόνι. Αφού, και άγιος να είσαι, θα σου γράφουν αηδίες. Εγώ θα λέω αυτά που πιστεύω ακριβώς όπως είναι και δεν μ’ ενδιαφέρει καθόλου τι γράφουν διάφοροι αλήτες: ότι είμαι αλκοολικός, ότι είμαι χασικλής, ότι πίνω μπύρες. Εγώ έχω να πιώ 15 μέρες. Δεν πίνω. Πρώτα απ’ όλα γιατί δεν πρέπει να πίνω, δεν θέλω, βαρέθηκα. Αλλά και για το θέμα των ναρκωτικών, έχω δοκιμάσει, αλλά δεν ήμουν ποτέ εξαρτημένος. Σιχαίνομαι την εξάρτηση.

• Τηλεόραση:
-Μου έχουν ζητήσει πάρα πολλές φορές να ασχοληθώ με την τηλεόραση. Εδώ και τριάντα χρόνια. Ακόμα και να πάω σε σόου, σαν αυτά που ψηφίζουν ποιος τραγουδάει καλύτερα, επειδή έχω μια σχέση με τη μουσική πάρα πολλά χρόνια. Και στον Αντέννα και στο Μέγκα και στο Σκάι.
Δεν μου αρέσει η τηλεόραση καθόλου.
-Με τον Λιάγκα μπορώ να κάνω εμετό, χαλαρά. Και τώρα μπορώ να ρίξω μια ρουκέτα. Άμα σας δώσω ένα χαρτάκι με δυο τρία ονόματα, μπορώ να ρίξω έναν εμετό.
-Ο Φερεντίνος, μ’ αρέσει πάρα πολύ! Ο Χρήστος είναι φίλος και τον εκτιμάω. Και πολλοί άνθρωποι υπάρχουν, που είναι ξύπνιοι, έχουνε χιούμορ. Ο Σταρόβας για παράδειγμα, ή ο Γρηγόρης (Αρναούτογλου) ο συνονόματός μου, παρόλο που πολλοί τον έχουν για δευτεράντζα. Δεν είναι καθόλου δευτεράντζα. Είναι και κάτι καινούριοι πάρα πολύ ωραίοι, που μ’ αρέσουν πάρα πολύ. Θα σου έλεγα και την Ελένη Μενεγάκη αλλά… με πρόλαβε ο Καρανίκας! Η Ελένη είναι θεά! Κι η Ελεονώρα είναι θεά. Αλλά τις έχουν πάρει όλες.