Η ιστορία με τις άδειες στα ΜΜΕ θυμίζει λίγο Σοβιετία

«Σημείο των καιρών» χαρακτήρισε ο Βουλευτής Β΄Αθηνών του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός το γεγονός της συνεχούς ανακοίνωσης νέων πολιτικών σχηματισμών και κομμάτων, σε συνέντευξη που έδωσε στους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα, στην εκπομπή ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, την Τετάρτη 13 Ιουλίου.

Τόνισε ότι κάτι ανάλογο συμβαίνει σε κάθε περίοδο παρακμής, θυμίζοντας πως και μετά τον εμφύλιο, όταν για παράδειγμα συγκροτήθηκε η Ένωση Κέντρου το ’61, ήταν προϊόν συνένωσης 11 κομματιδίων!
Αστειευόμενος μάλιστα, δήλωσε στους δυο δημοσιογράφους πως,

Ίσως από Δευτέρα, πρώτα ο Θεός, να προχωρήσω κι εγώ στη συγκρότηση ενός κόμματος ή ας το πούμε πολιτικού μορφώματος, λέσχη ιδεών, κάτι θα σκεφτούμε. Άλλωστε κι εσείς μπορείτε να κάνετε κάτι. Δεν ξέρω αν συμφωνείτε μεταξύ σας. Μπορείτε να κάνετε δύο. Και μετά, αφού κάνει ο καθένας το δικό του, θα συζητήσουμε για να συνεργαστούμε…

Στη συνέχεια επισήμανε ότι το θέμα είναι η ανάγκη συνεργασίας των υπάρχοντων χώρων κι όχι η δημιουργία νέων κομμάτων, εφόσον έχουμε ήδη πάρα πολλά. «Ακόμα και από την κίνηση των 58 θα έπρεπε να είχε υπάρξει μια συνεργασία», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος σ’ εκείνο το εγχείρημα που και ο ίδιος στήριξε ιδιαίτερα και πριν και μετά τη διαγραφή του από τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, τον Φώτη Κουβέλη. «Συμμετείχαμε, το στηρίξαμε και προσπαθήσαμε. Αλλά δεν έγινε δυστυχώς. Και πρέπει να γίνει τώρα. Αλλά πρέπει να γίνει όχι ως “τηλεφωνήθηκε η Φώφη με τον Σταύρο να ενώσουμε τα μαγαζιά μας”! Αυτό είναι λάθος, δηλαδή μια συμφωνία αρχηγών. Πρέπει να γίνει κανονικά με μία πολιτική πλατφόρμα», διευκρίνισε.
Όσο για το πολυσυζητημένο θέμα της κυβερνητικής πρότασης περί απλής αναλογικής, ο Γρηγόρης Ψαριανός δήλωσε πως θα την υπερψήφιζε εάν είχε προταθεί τον περασμένο Φεβρουάριο ή το Σεπτέμβριο, διότι έτσι η κυβέρνηση θα έπειθε ότι το θέτει ως ζήτημα αρχής. Σήμερα, προτείνεται με την βεβαιότητα πως ο Σύριζα δεν είναι πρώτο κόμμα, εφόσον αυτό δείχνουν όλες οι μετρήσεις. «Πιστεύω ότι κάποιοι έχουν ένα σχέδιο για διπλές εκλογές. Ότι μπορεί να επαναληφθεί αυτό του Μαΐου-Ιουνίου του ’12: Θα πάμε με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο στις πρώτες εκλογές με το μπόνους των 50 εδρών σε όποιον βγει πρώτο κόμμα, που μετριέται ότι θα είναι η ΝΔ. Εγώ πιστεύω ότι κανένα πρώτο κόμμα δεν μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα της χώρας», επισήμανε τονίζοντας πως χρειάζεται μια κυβέρνηση εθνικής σοβαρότητας όπως την χαρακτήρισε, που θα συγκροτούσε ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση, όπου θα συμφωνούσαν όλοι όσοι είναι ξεκάθαρα κατά του grexit και υπέρ της διασφάλισης της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.
Παραδέχτηκε πως στο ίδιο πλαίσιο με τον εκλογικό νόμο εντάσσεται και η ιστορία με τις άδειες στα ΜΜΕ, ότι δηλαδή πρόκειται για άλλο ένα κόλπο της κυβέρνησης.

Αυτό λίγο Σοβιετία θυμίζει. Δηλαδή, δυο εφημερίδες η Ισβέστια και η Πράβντα και δύο πρακτορεία ειδήσεων, το Τασκ και το Νοβόστικαι καθαρίσαμε. Και ποιος ορίζει πόσα κανάλια σηκώνει η αγορά; ο Νίκος Παππάς;

αναρωτήθηκε, διαβεβαιώνοντας πως η ίδια η αγορά είναι η μόνη που είναι σε θέση να ορίσει κάτι τέτοιο, ενώ ο ρόλος του κράτους θα έπρεπε να είναι η άσκηση διαιτησίας στη λειτουργία της αγοράς και όχι να την υποκαθιστά ή να παριστάνει τον επιχειρηματία αντ’ αυτής.
«Δεν μπορεί ν’ ασκεί αυτό τον έλεγχο, με έναν τρόπο που θυμίζει ολοκληρωτικά καθεστώτα. Αυτό είναι απαράδεκτο και τραγικό. Ν’ ανοίξει το παιχνίδι, νάναι καθαρό» είπε ο βουλευτής του Ποταμιού, ενώ ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή του καυτηρίασε πως σήμερα η κυβέρνηση ζητάει συναίνεση, ενώ όλοι θυμόμαστε πως οι ίδιοι στο παρελθόν ήταν μονίμως στα κάγκελα.