Η κυβέρνηση επιχειρεί το σχέδιο «Καράκας»

Κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη και συσσίτια για το λαό

Την ρήση του αμερικανού στοχαστή Μαρκ Τουέιν πως «είναι πάρα πολύ εύκολο να εξαπατήσεις τους ανθρώπους, αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο να τους πείσεις ότι κάποιος τους εξαπάτησε», ανέφερε ο βουλευτής Β’ Αθηνών με το ΠΟΤΑΜΙ Γρηγόρης Ψαριανός, στην χθεσινή ομιλία του στη Βουλή, αργά το βράδυ, κατά την συζήτηση της επικείμενης ψήφισης του Πολυνομοσχεδίου με τα νέα μέτρα, εκφράζοντας την ελπίδα πως «οι σοφοί πολίτες αυτής της χώρας να έχουν καταλάβει ότι τους πουλήσατε παραμύθια και φύκια για μεταξωτές κορδέλες».
Ο βουλευτής από το ΠΟΤΑΜΙ περιέγραψε την ανακολουθία λόγων και έργων καθώς και την τεράστια διαφορά στάσης που είχε ως αντιπολίτευση η σημερινή «Κυβέρνησης της λαϊκής δημοκρατίας του ψεκασμού», όπως την χαρακτήρισε:
«Εμείς είμαστε οι γερμανοτσολιάδες, οι Τσολάκογλου, οι Κουίσλιγκς – τα ξέρετε αυτά – κρεμάλες, στο Γουδί και τα ρέστα. Τώρα είναι η Κυβέρνηση της λαϊκής δημοκρατίας και του ψεκασμού των ΣΥΡΙΖΑΝεξΕΛ, οι οποίοι θα διορθώσουν όλα τα κακώς κείμενα όλης της περιόδου από τη Μεταπολίτευση έως σήμερα. Υπογράφουμε τα πάντα, τα πιο ανάλγητα, τα τρισάθλια, νεοφιλελεύθερα, κάνουμε περικοπές, εξοντώσεις, εκτελέσεις. Είμαστε οι άνθρωποι για όλες τις δουλειές. Ό,τι θέλετε από εμάς θα τα ζητάτε και εμείς θα τα ψηφίζουμε. Κάναμε πιρουέτες, ασκήσεις επί χόρτου, ασκήσεις εδάφους με την κορδέλα, πλάγιο ίππο. Βρίσαμε τη Μέρκελ λέγοντας «Go back» ή τον Σόιμπλε, το σόι του και τώρα λέμε ότι ο ένας είναι φωστήρας και η άλλη είναι μεγάλη ηγέτης. Τον «Ολανδρέου» που τον καταχεριάζαμε, μετά του χαϊδεύαμε την πλάτη και τώρα, επειδή «τον ήπιε» ο «Ολανδρέου», πάμε να το παίξουμε λίγο Μακρόν;»
Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται το ΠΟΤΑΜΙ να υπερψηφίσει ούτε τα μέτρα, ούτε τα δήθεν αντίμετρα αλλά ούτε και τα προαπαιτούμενα, παρόλο, όπως ανέφερε,ότι κάποια υπήρξαν στο παρελθόν και προτάσεις και του Ποταμιού. «Γιατί τα βάλατε τώρα όλα στο πακέτο του μεγάλου κόλπου, στο κόλπο γκρόσο, και τα μαστίγια και τα καρότα και τα προαπαιτούμενα; Γιατί; Αφού με μερικά από αυτά συμφωνούμε. Γιατί δεν τα φέρνατε τότε που τα προτείναμε ή γιατί δεν τα προτείνατε εσείς λίγο πιο πριν; Αναφέρομαι, για παράδειγμα, σε μείωση φορολογιών, φορολογικών συντελεστών ή σε διάφορα τέτοια πράγματα που είναι δίκαια και που είναι και αναπτυξιακά», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Ψαριανός κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να κρατήσει την εξουσία με νύχια και με δόντια οικοδομώντας ένα δικό της πελατειακό σύστημα μέσω ρουσφετιών και διορισμών ημετέρων. «Πώς έγινε και τακτοποιήθηκαν εξήντα πέντε χιλιάδες άτομα στα δυόμισι χρόνια; Αυτοί που μπορεί να πέταγαν μάρμαρα, να έσπαγαν τη Μεγάλη Βρετανία, με κουκούλες να έσπαγαν τις τράπεζες και να έκαιγαν, τώρα μπορεί να είναι σοφέρ στα βουλευτικά αυτοκίνητα!».
Αναφορικά, τέλος, με τα δήθεν αντίμετρα και την κοινωνική ευαισθησία που «πουλάει» η κυβέρνηση, ο Γρηγόρης Ψαριανός είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει το “σχέδιο Καράκας”, δηλαδή να φτωχοποιήσουμε τον λαό για να έχει μία συνεχή, διαρκή επαναστατική ζέση και να είναι σε μία επαναστατική εγρήγορση. Θα τον φτωχοποιήσουμε και θα του δίνουμε συσσίτια. Κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη και συσσίτια για τον λαό! Αυτό είναι το σχέδιο».

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας:

«Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.
Λείπουν εκατόν πενήντα Βουλευτές από την Κυβέρνηση, από τον κυβερνητικό συνασπισμό. Είναι μόνο τρία άτομα εδώ που θα έχω την τιμή να με ακούσουν και να με παρακολουθήσουν προσεκτικά, δηλαδή αυτοί ακριβώς που δεν πρέπει να λείπουν από την ψηφοφορία για να το περάσουμε αυτό.
Εμείς είμαστε οι «γερμανοτσολιάδες», οι «Τσολάκογλου», οι «Κουίσλιγκς» – τα ξέρετε αυτά – κρεμάλες, στο Γουδί και τα ρέστα. Τώρα είναι η Κυβέρνηση της λαϊκής δημοκρατίας και του ψεκασμού των ΣΥΡΙΖΑΝεξΕΛ, οι οποίοι θα διορθώσουν όλα τα κακώς κείμενα όλης της περιόδου από τη Μεταπολίτευση έως σήμερα. Κακώς μιλάμε για σαράντα χρόνια Μεταπολίτευση. Η Μεταπολίτευση ήταν ένα-δυο χρονάκια. Είναι το διάστημα από τη Μεταπολίτευση έως σήμερα με πολύ κακές κυβερνήσεις, με διαφθορά, διαπλοκή, κλπ. Καταργούμε – το έχω πει ξανά αυτό από πέρυσι – την παλαιά διαπλοκή και διαφθορά και στήνουμε το δικό μας μαγαζάκι. Αξιοποιούμε και τους πελάτες των προηγούμενων και τακτοποιούμε και τα πελατάκια μας. Υπογράφουμε τα πάντα, αλλά τα πάντα, τα πιο ανάλγητα, τα τρισάθλια, νεοφιλελεύθερα, κάνουμε περικοπές, εξοντώσεις, εκτελέσεις. Τα υπογράφουμε όλα. Δεν το συζητάμε. Είμαστε μέσα. Είμαστε οι άνθρωποι για όλες τις δουλειές. Ό,τι θέλετε από εμάς θα τα ζητάτε και εμείς θα τα ψηφίζουμε. Γιατί; Διότι πρέπει να μείνουμε, να κρατήσουμε με νύχια και με δόντια, να φτιάξουμε το δικό μας πελατειακό συστηματάκι, να διορίσουμε τα πελατάκια μας. Πώς έγινε και τακτοποιήθηκαν εξήντα πέντε χιλιάδες άτομα στα δυόμισι χρόνια; Αυτοί που μπορεί να πέταγαν μάρμαρα, να έσπαγαν τη Μεγάλη Βρετανία, με κουκούλες να έσπαγαν τις τράπεζες και να έκαιγαν, τώρα μπορεί να είναι σοφέρ στα βουλευτικά αυτοκίνητα, μοτοσικλετιστές συνοδείας και σύμβουλοι κυβερνητικών επιχειρήσεων, δηλαδή «business».
Αυτή η κατάσταση είναι κωμικοτραγική. Δεν μπορώ να καταλάβω πόσο καιρό μπορούμε να κοροϊδεύουμε αυτόν τον κόσμο που του πουλήσαμε ένα, δύο, πέντε, δώδεκα παραμύθια. Κάναμε πιρουέτες, ασκήσεις επί χόρτου, ασκήσεις εδάφους με την κορδέλα, πλάγιο ίππο. Τα κάναμε όλα. Βρίσαμε τη Μέρκελ λέγοντας «Go back», και δεν ξέρω τι άλλο της λέγαμε ή τον Σόιμπλε, το σόι του και τώρα λέμε ότι ο ένας είναι φωστήρας, η άλλη είναι μεγάλη ηγέτης, κλπ. Τον «Ολανδρέου» που τον καταχεριάζαμε, μετά του χαϊδεύαμε την πλάτη. Τώρα, επειδή «τον ήπιε» ο «Ολανδρέου», πάμε να το παίξουμε λίγο Μακρόν; Δεν ξέρω, όλα μπορεί να τα δουν τα ματάκια μας, αρκεί να είμαστε εδώ με την κουτάλα. Αυτό είναι το θέμα.
Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι – παλιοί και νέοι – αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο. Μας έχετε σερβίρει τα καροτάκια μαζί με μεγάλα μαστίγια σε τρία πακέτα. Το ένα μαστίγιο είναι τα μέτρα, το άλλο είναι τα αντίμετρα, τα οποία είναι παραμύθι. Δεν υπάρχουν αντίμετρα, διότι δεν πρόκειται να πιάσουμε αυτούς τους στόχους. Ακόμα και το 2221 αμφιβάλλω αν θα έχουμε καταφέρει να πιάσουμε τους στόχους για να δώσουμε κανένα σάντουιτς στα παιδάκια που πεινάνε και τώρα πια δεν πεινάνε. Παλιά πεινούσανε, με τους άθλιους ΣαμαροΒενιζέλους. Τα παιδάκια δεν είχαν να φάνε. Στους σκουπιδοτενεκέδες βλέπαμε ουρές. Οι αυτοκτονίες; Πεντακόσιοι-πεντακόσιοι πηδούσαν από τις ταράτσες! Τώρα δεν έχουμε. Έχουν καταργηθεί οι αυτοκτονίες. Δεν έχει αυτοκτονήσει άνθρωπος εδώ και δυόμισι χρόνια. Στα σχολεία τρώνε καπνιστούς σολωμούς, κλπ, αλλά όπου δεν έχουν, θα τους δώσουμε κανένα σαντουιτσάκι.
Υπάρχει το «σχέδιο Καράκας», δηλαδή να φτωχοποιήσουμε τον λαό για να έχει μία συνεχή, διαρκή επαναστατική ζέση και να είναι σε μία επαναστατική εγρήγορση. Θα τον φτωχοποιήσουμε και θα του δίνουμε συσσίτια.
Κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη και συσσίτια για τον λαό! Αυτό είναι το σχέδιο. Αυτό το σχέδιο δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε να το περάσουμε, σύντροφοι, εσείς οι λίγοι που με ακούτε, οι τρεις δηλαδή. Οι εκατόν πενήντα μπορεί να το διαβάσουν ή να με ακούσουν μια άλλη ημέρα. Όμως, αυτό το μαστίγιο και το καρότο θα το αρνηθούμε με πάθος. Δεν θα ψηφίσουμε ούτε το μαστίγιο, ούτε τα καροτάκια.
Δεν θα ψηφίσουμε ούτε τα προαπαιτούμενα. Αναφέρομαι σε κάτι παλιά υπόλοιπα προαπαιτούμενα, τα οποία τα είχαμε κάνει γαργάρα – δεν τα είχαμε κάνει και είναι και δικές μας προτάσεις μέσα σε αυτά. Έπρεπε να λέγατε ότι αυτό είναι καλή πρόταση να πάμε να το ψηφίσουμε, πριν από δύο μήνες, πριν από τρεις μήνες. Γιατί τα βάλατε τώρα όλα στο πακέτο του μεγάλου κόλπου, στο κόλπο γκρόσο, και τα μαστίγια και τα καρότα και τα προαπαιτούμενα; Γιατί; Αφού με μερικά από αυτά συμφωνούμε. Γιατί δεν τα φέρνατε τότε που τα προτείναμε ή γιατί δεν τα προτείνατε εσείς λίγο πιο πριν; Αναφέρομαι, για παράδειγμα, σε μείωση φορολογιών, φορολογικών συντελεστών ή σε διάφορα τέτοια πράγματα που είναι δίκαια και που μπορεί να είναι και αναπτυξιακά.
Γιατί ανακαλύψατε τα δάση και τα αρχαία στο Ελληνικό τώρα, μετά από ενάμιση χρόνο που έπρεπε να είχε ξεκινήσει αυτό; Και όταν τελειώσουν τα δάση και τα αρχαία θα βρούμε και τίποτα άλλο, παγώνια, υγροβιότοπους και δεν ξέρω τι άλλο μπορούμε να βρούμε στο Ελληνικό.
Να μη θυμίσω την περίπτωση Σκουριές. Αυτοί που ανέβαιναν πάνω στις μπουλντόζες στη Χαλκιδική, τώρα είναι μοντελάκια και πάνε πέρα δώθε. Αποφεύγουν τις μπουλντόζες τώρα. Αυτό το παραμύθι δεν μπορεί να πάει άλλο. Ξέρετε, είναι αυτή η παροιμία που λέει ότι μπορεί να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο χρόνο, λίγους για πολύ χρόνο, αλλά αποκλείεται να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα. Αυτό πρέπει να το ξέρετε, νομίζω, πολύ καλά.
Επίσης, επειδή μας ακούει και ο σοφός λαός, θα ήθελα να πω, απευθυνόμενος ούτε στους τρεις, ούτε στους εκατόν πενήντα τρεις, αλλά στα έντεκα εκατομμύρια σοφών κατοίκων αυτής της χώρας, του Κατσαπλιαδιστάν – που θα ήθελα πολύ να είναι μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα και δεν το βλέπω να γίνεται επί των ημερών μας, δυστυχώς- τη ρήση του Μαρκ Τουέιν, ενός μεγάλου Αμερικανού στοχαστή, ο οποίος είπε ότι είναι πάρα πολύ εύκολο να εξαπατήσεις, αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο να τους πείσεις ότι σε εξαπάτησαν.
Ελπίζω να μη χρειαστεί ή να μην πρέπει να τους πείσω εγώ ότι εξαπατήθηκαν, να το έχουν καταλάβει οι ίδιοι οι σοφοί πολίτες αυτής της χώρας ότι τους πουλήσατε παραμύθια και φύκια για μεταξωτές κορδέλες.»

Αθήνα, 18/5/2017