Η προοδευτική αριστερή κυβέρνηση του Πάνου Καμμένου φέρνει τις τροπολογίες με τα κοντέινερ!

Βροχή εμφανίστηκαν, για άλλη μια φορά στη Βουλή κατά τη συζήτηση Νομοσχεδίου του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής τροπολογίες τελευταίας στιγμής, άσχετες με το περιεχόμενο του Σχεδίου Νόμου και με το εν λόγω Υπουργείο, κάτι που οδήγησε τον Ειδικό Αγορητή από το ΠΟΤΑΜΙ Γρηγόρη Ψαριανό να καταγγείλει το γεγονός, λέγοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Μέχρι να ψηφιστεί το παρόν Νομοσχέδιο, περιμένουμε να ‘ρθουν καμιά τριανταριά ακόμα τροπολογίες, για να …βάλουμε πλυντήριο! Βλέπετε, η προοδευτική αριστερή κυβέρνηση του Πάνου Καμμένου, η οποία κατακεραύνωνε τους “γερμανοτσολιάδες” και τους “εθνοπροδότες” ότι φέρνανε τις τροπολογίες με τα τσουβάλια, τώρα οι ίδιοι τις φέρνουν με τα …κοντέινερ! Δεν προλαβαίνουμε να διαβάσουμε ούτε τους τίτλους! Υπολογίζω ότι θα χρειαζόμουν περίπου είκοσι λεπτά για να διαβάσω όχι το περιεχόμενό τους, αλλά μόνο τους τίτλους. Προέρχονται δε, από όλα τα όλα τα υπουργεία: Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Ναυτιλίας.
Έρχονται λοιπόν σήμερα, σε ένα Νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής που εξετάζει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Κανονικά θα έπρεπε να το συζητάμε με πλήρη την αίθουσα και για αρκετό χρονικό διάστημα, διότι θα είχαμε να πούμε πολλά πράγματα, καθώς οι πράξεις και οι παραλήψεις μας έχουν φτάσει σήμερα σε σημείο εκτός ελέγχου. Όταν πριν 4-5 χρόνια, δηλαδή τον καιρό που είχαν ανοίξει οι πόρτες κι έρχονταν σωρηδόν, αρχικά από Συρία αλλά μετά και από της χώρες του Μαγκρέμπ, της Δυτικής Αφρικής και αλλού, λέγαμε ότι ήθελε διαφορετική πολιτική αντιμετώπιση η κάθε κατηγορία προσφύγων, οικονομικών μεταναστών, παράτυπων μεταναστών κλπ, τότε λοιπόν μας έλεγαν οι νυν υπουργοί “εντάξει μωρέ, άνθρωποι είναι όλοι”. Λες κι εμείς ισχυριζόμασταν ότι είναι …κιβώτια! Φτάσαμε λοιπόν στο σήμερα, όπου έχουν ξεχειλίσει τα σημεία υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων. H κατάσταση είναι τραγική. Προφανώς γίνεται μια τεράστια μπίζνα με το ζήτημα αυτό.
Σε αυτό λοιπόν το Νομοσχέδιο που θα έπρεπε να συζητήσουμε διεξοδικά, έχουμε σωρηδόν τροπολογίες όλων των άλλων υπουργείων, οι οποίες στη συντριπτική τους πλειοψηφία, κλείνουνε “πακέτα” ή δικαιολογούν πραγματοποιηθείσες δαπάνες χωρίς καν να αναφέρονται τα ποσά. Και όλα, όπως ομολογείται παντού “κατά παρέκκλισιν της κείμενης νομολογίας”!».