Η τάξη για την Πολιτεία και η ασφάλεια για τους πολίτες, είναι βαριές ύβρεις;

Επ΄αφορμή του τραγικού περιστατικού με τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, ο βουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ Γρηγόρης Ψαριανός, σε συζήτηση που συμμετείχε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, προσκεκλημένος των Δημήτρη Οικονόμου και Μαρίας Αναστασοπούλου στην εκπομπή Σήμερα, μεταξύ άλλων είπε:

«H “τάξη” και η “ασφάλεια” καθώς και η λέξη “αστυνόμευση”, έχουμε συνηθίσει να ακούγονται ως βαριές ύβρεις. Ωστόσο, και ο τελευταίος “ρουβικωνιστής”, όταν απειληθεί με διάρρηξη στο σπίτι του, στην αστυνομία θα πάει. Βεβαίως, εάν η πολιτεία έκανε τη δουλειά της, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα βρισκόμασταν σ’ αυτό το σημείο. Παραβατικότητα υπάρχει σε όλες τις χώρες και στο κέντρο της Ευρώπης και παντού. Εδώ όμως η παραβατικότητα είναι νόμος, είναι ο κανόνας! Και ειδικά την τελευταία δεκαετία η κατάσταση έχει επιδεινωθεί, ενώ την τελευταία τετραετία έχει γίνει αφόρητη. Κατά τα λοιπά, σε σχέση με την άθλια σκηνή που είδαμε, αρνούμαι να προσχωρήσω στους …
“υπερ-κατά-δες”. Όποιο κι αν ήταν αυτό το παιδί, είτε πήγε να κλέψει είτε να προστατευτεί, αυτή η κλωτσοπατινάδα που έγινε ήταν εγκληματική. Όλο αυτό θα είχε πιθανότατα αποφευχθεί εάν υπήρχαν περιπολίες στην Αθήνα, όπως υπάρχουν σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις. Εδώ όμως είμαστε μια ευρωπαϊκή Σομαλία και κάποιοι θα ήθελαν να είμαστε μια ευρωπαϊκή Βενεζουέλα!
Μπορεί να μην καθοδηγείται όλο αυτό από την κυβέρνηση, ωστόσο, αυτή δίνει το μήνυμα. Και κάποιοι αριστεροί και προοδευτικοί είναι πρόθυμοι να το υλοποιήσουν γιατί είναι και το απωθημένο τους. Και για τους θιασώτες της “λαϊκής δημοκρατίας”, εκεί κι αν υπάρχει τάξη και ασφάλεια. Ε;
Τέτοια περιστατικά μας ευαισθητοποιούν μόνο αν θύτες είναι φασιστοειδή. Παρόλο που …καθυστερούμε την γνωστή δίκη επειδή δεν βρίσκουμε αίθουσα. Υπάρχουν μόνο ακροδεξιοί δολοφόνοι. Οι κατά συρροή δολοφονίες της 17 Νοέμβρη ήταν λαϊκός αγώνας και οι serial killers λαϊκοί αγωνιστές. Κάποιοι μάλιστα κυβερνητικοί πήγαιναν, αν δεν είναι ακόμη, μάρτυρες υπεράσπισης.
Μιλούσαμε πάντα για καλή και κακή βία ενώ δεν υπάρχει κανένας τέτοιος διαχωρισμός. Με αυτές τις λογικές δίνουμε άδειες στον κάθε Κουφοντίνα και παρέχουμε ασυλία στον κάθε Ρουβίκωνα».