Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

28-12-2010

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Θέμα: << Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων >>

Μεγάλο μέρος των υπηρεσιών καθαρισμού στον δημόσιο τομέα κατά την τελευταία περίοδο έχει εκχωρηθεί σε εταιρείες -συνεργεία καθαρισμού . Έχει διαπιστωθεί ότι οι περισσότερες εκ των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό δεν τηρούν το περιεχόμενο των συμβάσεων και παραβιάζονται οι διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας .

Στην εκχώρηση του καθαρισμού των χώρων στέγασης της σε εταιρεία, προέβη και η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, που εδρεύει στην Αθήνα, στην οδό Κοραή 4.

Την Κυριακή 19-12-2010 εργαζόμενος στον καθαρισμό των τζαμιών του 3ου ορόφου του κτιρίου της εν λόγω υπηρεσίας (χωρίς να είναι μέχρι σήμερα διευκρινισμένη η εργασιακή του σχέση ) μετά από πτώση , υπέστη βαρύ τραυματισμό και κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο εξέπνευσε .

Με βάση τα προαναφερόμενα,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός :

Η απασχόληση του συγκεκριμένου εργαζόμενου προεβλέπετο από το περιεχόμενο της σύμβασης και το πρόγραμμα εργασίας της επιχείρησης και με ποιά μορφή εργασιακής σχέσης απησχολείτο ο εργαζόμενος στην επιχείρηση; Έχει γίνει έλεγχος από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας, τη διακρίβωση των αιτιών που προκάλεσαν το συγκεκριμένο ατύχημα και ποιό το σχετικό πόρισμα του ελέγχου; Ποια συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να λάβει η πολιτεία για την στήριξη της οικογένειας του άτυχου εργαζόμενου ;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Φώτης Κουβέλης

Θανάσης Λεβέντης

Νίκος Τσούκαλης

Γρηγόρης Ψαριανός

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.