Θα είμαι απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, όσες μεταμφιέσεις κι αν κάνει

«Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς ήταν ένα μεγάλο παραμύθι. Απεναντίας, σ’ αυτήν την κυβέρνηση υπάρχει ένα τεράστιο ηθικό μειονέκτημα ενώ δεν διαθέτει ούτε την στοιχειώδη αστική αξιοπρέπεια. Έχουμε μια “αριστερή” κυβέρνηση που δανειοδοτεί το συγγενολόι της κι αλλάζει εν μία νυκτί το Νόμο με τροπολογίες για να καλύψει πλαστογραφίες», είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Β΄ Αθηνών με το ΠΟΤΑΜΙ Γρηγόρης Ψαριανός σχολιάζοντας με τον δημοσιογράφο Αντρέα Παπαδόπουλο στον Ρ/Σ Παραπολιτικά fm την υπόθεση της ρύθμισης των δανείων της οικογένειας Τσίπρα, και της πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας που κατέθεσαν τα αδέλφια του πρωθυπουργού για να λάβουν έργο ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ.
«Ο Αρφάνης Χιόνης κι ο Κοσκωτάς, ήταν κύριοι μπροστά σ’ αυτά που βλέπουμε σήμερα», συνέχισε ο βουλευτής. «Μίλαγαν για ακροδεξιούς της ΝΔ αυτοί που συγκυβερνoύν με τον Πάνο Καμένο και πετάνε με ελικόπτερα και πρωθυπουργικά αεροπλάνα για να πάνε τη γυναίκα τους για ψώνια στο Λονδίνο! Φαντάζεστε να είχε πάρει το πρωθυπουργικό αεροπλάνο ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος ή ο Παπαδήμος και πήγαιναν με τη γυναίκα τους στα Παρίσια ή να έκαναν διακοπές σε κάτι βίλες στο Σούνιο που δεν ξέραμε ποιανού είναι και σε κάτι κότερα, τι θα λέγαμε τότε εμείς οι …αριστεροί;
Τρέχεις στην Κίνα και στην Ρωσία, κάνεις υποκλίσεις μπροστά στον Πούτιν και στο κάθε μετασοβιετικό τσόκαρο και τώρα ανακάλυψες την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία για να σώσεις την παρτίδα; Την πατρίδα θα ‘πρεπε να φροντίσεις.
Προφανώς και υπάρχει ένα μέτωπο που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αυτά τα πράγματα. Υπάρχει και είναι ισχυρό. Αλλά πρέπει να συγκροτηθεί. Το πρώτο μέλημα των νουνεχών πολιτών, του κάθε νοήμονα που θέλει αυτό το ελληνοπρεπές κωλοχανείο να γίνει μια κανονική χώρα, πρέπει να είναι η συγκρότηση εκείνου του ρεύματος που θέλει την Ελλάδα στην Ευρώπη χωρίς αστερίσκους. Κι αυτό πρέπει να εκφραστεί. Κάποτε, θυμάμαι, έγινε μια δημοκρατική πανστρατιά για να φύγει η βασιλεία. Ένα μεγάλο, “φαρδύ”, όπως έλεγε ο Ζαμπέτας, αντιβασιλικό κίνημα που περιλάμβανε κεντρώους, αριστερούς, δεξιούς, για να τελειώνουμε με τη βασιλεία. Σήμερα, πρέπει να τελειώνουμε με τους εργολάβους και τους διαχειριστές της πιο άθλιας, μίζερης και ύποπτης διαχείρισης πολιτικών πραγμάτων στη χώρα. Δυστυχώς δεν το βλέπω εύκολο αλλά θα έπρεπε να διαμορφωθεί ένας τέτοιος φιλοευρωπαϊκός, κεντρώος χώρος που να στηρίξει την επόμενη κυβέρνηση».
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αναφορικά με κριτική που είχε ασκήσει, μέσω ανάρτησης σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο Ποτάμι, ο Γρηγόρης Ψαριανός είπε μεταξύ άλλων:
«Το ΠΟΤΑΜΙ δεν τήρησε το λόγο του ως προς αυτά που υποσχέθηκε. Έχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στρατηγικής. Είχε 7% κι έχει μείνει στον …άσο. Ο κόσμος που εγκατέλειψε το ΠΟΤΑΜΙ, θέλει την Ελλάδα μια ευρωπαϊκή χώρα, δεν την θέλει ούτε Καράκας ούτε Βενεζουέλα.
Έφυγαν προς μία κατεύθυνση στην οποία κοιτάζουν και όσοι απέμειναν, με εξαίρεση κάποια μικρή ομάδα που προσπαθεί να προσεγγίσει τον Σύριζα. Εγώ στο νταραβέρι με τους Συριζαίους θα είμαι απέναντι. Θα είμαι απέναντι στον Σύριζα και στην συριζαία –όπως λέμε αγοραία– λογική, όσες μεταμφιέσεις κι αν κάνει κι όσα προσωπεία κι αν βάλει».