Θα παρέμβει επιτέλους ο Υπουργός Δικαιοσύνης;

Δεν προλάβαμε να «αφομοιώσουμε την ύλη» αναφορικά με την εδώ και δύο περίπου μήνες υπόθεση με τους πρώην πρωτοκλασάτους υπουργούς Πάνο Καμένο και Νίκο Κοτζιά, όπου μεταξύ άλλων διαβάζαμε για μίζες, απειλητικά sms, μηνυτήριες αναφορές και άλλα παρόμοια που εκτός από τον ελληνικό απασχόλησαν και τον ξένο τύπο και ήρθε το πρόσφατο περιστατικό με τον υπουργό Παύλο Πολάκη να απειλεί τον Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος με παρανόμως ηχογραφημένες συνομιλίες, τις οποίες φροντίζει να διαρρέει και στον φυλοκυβερνητικό τύπο. Ωστόσο, ούτε για το πρώτο περιστατικό είδαμε μέχρι στιγμής κάποια αυτεπάγγελτη παρέμβαση Εισαγγελίας, ούτε αντιληφθήκαμε κάποια αντίδραση από τον πρωθυπουργό της χώρας παρότι τόσο ο παραιτηθείς υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως είχε εγκαίρως ενημερωθεί για τα τότε συμβάντα, όσο και ο κ. Στουρνάρας σε σημερινή του ανακοίνωση ζητά ανοικτά την άμεση παρέμβασή του.
Τι κάνει όμως επ’ αυτών ο Υπουργός Δικαιοσύνης; Γιατί δεν παραγγέλνει όπως θα όφειλε ως ο καθ’ ύλην αρμόδιος, εισαγγελική παρέμβαση, ασκώντας τον ρόλο του, έτσι ώστε να βάλει ένα τέλος στον διασυρμό όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά του ίδιου του δημοκρατικού πολιτεύματος; Αυτό θέτει με ερώτησή του στον αρμόδιο υπουργό ο ανεξάρτητος βουλευτής β΄ Αθηνών Γρηγόρης Ψαριανός.
Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης, έχει ως εξής:

Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Θέμα: «Αδήριτη η ανάγκη παρέμβασης της Δικαιοσύνης»
Το τελευταίο διάστημα οι πολίτες πληροφορούνται, μέσω πληθώρας δημοσιευμάτων, πρωτοφανή γεγονότα που λαμβάνουν χώρα και αφορούν την πολιτική ζωή του τόπου.
Από την μια παρακολουθήσαμε και είναι σε εξέλιξη το σοβαρό περιστατικό διένεξης ανάμεσα σε δύο κορυφαίους πρώην υπουργούς, με βαρύτατες αλληλοκατηγορίες, ανταλλαγές απειλητικών μηνυμάτων, υβριστικών αναρτήσεων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μηνυτήριων αναφορών. Για το εν λόγω μάλιστα περιστατικό, υπήρξαν δημοσιεύματα όχι μόνο στον εγχώριο αλλά και στον ξένο τύπο όπου γίνεται αναφορά σε συκοφαντίες και απειλές μεταξύ υπουργών.
Επιπροσθέτως, τα τελευταία εικοσιτετράωρα το ενδιαφέρον του τύπου σχεδόν μονοπώλησε η είδηση της ύπαρξης παράνομης ηχογράφησης από την πλευρά άλλου υπουργού της κυβέρνησης συνομιλίας με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος εκτός του ότι γνωστοποίησε το περιεχόμενο της συνομιλίας σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, απείλησε και ευθέως τον διοικητή με αγοραίες φράσεις. Ήδη το εν λόγω περιστατικό έχει γνωστοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ενδέχεται να υπάρξει επίσημη ευρωπαϊκή αντίδραση, καθώς δεν έχουν προηγούμενο στην ΕΕ.

Δεδομένου ότι παρόμοια περιστατικά δεν προσβάλλουν μόνο το κύρος της χώρας αλλά βάλλουν ευθέως εναντίον του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και αποτελούν καταφανή πολιτική εκτροπή
Δεδομένου ότι για το πρώτο περιστατικό ο μηνύων πρώην Υπουργός Εξωτερικών έχει αναφέρει πως έλαβε γνώση ο πρωθυπουργός της χώρας χωρίς ωστόσο να υπάρξει καμία από μέρους του αντίδραση
Δεδομένου ότι για το ίδιο περιστατικό ούτε από την πλευρά της δικαιοσύνης υπήρξε μέχρι στιγμής κάποια ενέργεια
Δεδομένου ότι το περιστατικό της ηχογράφησης και εν συνεχεία ο τρόπος διάθεσης του περιεχομένου αυτής αποτελεί παραβίαση άρθρων του Ποινικού Κώδικα περί απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας όπως και περί αποτύπωσης περιεχομένου συνομιλίας με κάποιον χωρίς ρητή συναίνεσή του.
Δεδομένου ότι για το εν λόγω περιστατικό ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έχει καλέσει δημοσίως τον ίδιο τον πρωθυπουργό να πάρει θέση

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σκοπεύετε να παραγγείλετε την άμεση παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών, δυνατότητα που απορρέει από τις αρμοδιότητες και στο ρόλο σας;