Ιδρυση και λειτουργια κολεγιων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
                                                                                                 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Ψαριανός, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, σήμερα, για το Σχέδιο Νόμου: «΄Ιδρυση και λειτουργία κολεγίων και άλλες διατάξεις» ανέφερε μεταξύ άλλων:
Εδώ μιλάμε για μια ειδική θερινή πολεμική επιχείρηση. Πηδώντας από τους φεγγίτες κάνουμε ρεσάλτο, προσπαθώντας να περάσουμε ό,τι δεν μπορέσαμε με το άρθρο 16.
Είναι άλλο να μιλάμε έχοντας εξασφαλίσει δωρεάν δημόσια παιδεία και άλλο χωρίς να έχουμε λύσει τα σοβαρά προβλήματα της τριτοβάθμιας  εκπαίδευσης να φέρνουμε το Αύγουστο, «που είναι παχιές οι μύγες», για ψήφιση μια «έμπνευση» τριτοκοσμικής προχειρότητας ,δηλαδή, τη δημιουργία εκπαιδευτικών σούπερ-μάρκετ.
Βάζουμε μια μεγάλη φωτιά και την αράζουμε στο λόφο και απολαμβάνουμε το θέαμα.
Για ποιά εκπαίδευση σε τριτοβάθμιο επίπεδο και ποια ανύπαρκτη! έρευνα μιλάμε;
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Σταύρος Κουμπιάς, με έμφαση,  σημειώνει ότι σήμερα στα ελληνικά δημόσια ΑΕΙ υπάρχουν δεκάδες τμήματα των οποίων οι απόφοιτοι δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα.
Την αναντιστοιχία των εκπαιδευτικών δομών με τις παραγωγικές ανάγκες και κυρίως τις προοπτικές έχει αναδείξει και το ΤΕΕ.
Επισημαίνει επίσης το Τεχνικό Επιμελητήριο την αδυναμία να βρούν μακροχρόνια απασχόληση, όσοι αποκτούν  ένα πτυχίο επιστήμονα σε μικρό χρονικό διάστημα εκπαίδευσης.
Χαλαρά και γενναιόδωρα, λοιπόν , δίνεται  σε δαιμόνιους επιχειρηματίες η δυνατότητα ξεπλύματος με την «άτυπη» αλλά ένδοξη και καθιερωμένη μέθοδο των off shore.
Πώς μπορείτε να μας πείσετε ότι εδώ δεν πρόκειται για μια αμιγώς κερδοσκοπική δραστηριότητα, που υπόσχεται πολλά σε πολλούς;
Το δημόσιο πανεπιστήμιο μπορεί και θέλει να πάρει την ευθύνη για τα προβλήματα που του αναλογούν.
Την κυβέρνηση-ως φαίνεται-ουδόλως απασχολούν τα ανωτέρω.
Σε διατεταγμένη-ως φαίνεται-υπηρεσία ,το μόνο που την απασχολεί είναι το «βάλτε τώρα που γυρίζει!»
Το Υπουργείον Χάριν Παιδιάς –ως φαίνεται-όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει.
Και τέλος, επειδή εδώ πολλά ακούστηκαν για το φοιτητικό κίνημα θέλω να πώ ότι όλες οι καταλήψεις και οι εξεγέρσεις του φοιτητικού κινήματος έγιναν γιατί προηγήθηκαν τέτοια πραξικοπήματα σαν αυτό.
Και δεν δεχόμαστε μαθήματα από τους πραξικοπηματίες πεζοναύτες του Μεγάλου Πεύκου και από τους εκπροσώπους του Παττακού και του Δερτιλή.  

31/07/08

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.