Καθυστερήσεις στην ανέγερση δημοσίων νηπιαγωγείων στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος

ΑΝΝΑ ΦΙΛΙΝΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α’ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α’ ΑΘΗΝΩΝ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς:

1. Εσωτερικών

2. Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Καθυστερήσεις στην ανέγερση δημοσίων νηπιαγωγείων στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Στη συμβολή των οδών Ευκλείδου, Αίμωνος και Δημοσθένους, σε απόσταση δηλαδή 200 μέτρων από τον αρχαιολογικό χώρο, βρίσκεται οικόπεδο που ανήκει στη Νομαρχία Αθηνών. Στο οικόπεδο αυτό είχε προβλεφθεί -με την υπ. αριθμ. 16/84 της 16ης Οκτωβρίου του 2007 οικοδομική άδεια- η κατασκευή δύο κτιρίων για τη στέγαση των υποστηρικτικών υπηρεσιών της Νομαρχίας, ενώ ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων είχε ήδη αιτηθεί από το 2003 την παραχώρηση του εν λόγω οικοπέδου για την κατασκευή δύο νηπιαγωγείων, με αρνητική όμως τότε απάντηση της Νομαρχίας.
Μετά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων, η Νομαρχία αποφάσισε να εγκαταστήσει τις υπηρεσίες της σε άλλο κτίριο. Ο Υπουργός Εσωτερικών, μάλιστα, δεσμεύτηκε ότι θα εξασφαλισθεί οικόπεδο στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να ανταλλαγεί με αυτό της Νομαρχίας και να καταστεί έτσι εφικτή η ανέγερση των δημόσιων νηπιαγωγείων στην Ακαδημία Πλάτωνος. Ενώ λοιπόν φάνηκε να ανοίγει ο δρόμος για την ανέγερση των νηπιαγωγείων από τον ΟΣΚ, η έναρξη των εργασιών φαίνεται να έχει παγώσει και η απαιτούμενη διαδικασία ανταλλαγής οικοπέδων δεν έχει ακόμη προωθηθεί.
Επισημαίνουμε ότι έχουμε ήδη με προηγούμενες ερωτήσεις μας (18.9.08 και 5.5.09) αναδείξει το αίτημα των κατοίκων του 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος Αθηνών για την ανέγερση των –απολύτως απαραίτητων- δημόσιων νηπιαγωγείων στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος, στην τελευταία μας όμως ερώτηση δεν λάβαμε καμία απάντηση από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Κατόπιν τούτων,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Σε ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία για την ανέγερση των δημόσιων νηπιαγωγείων στην Ακαδημία Πλάτωνος;
2. Τι ειδικότερα μέτρα προτίθενται να λάβουν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανταλλαγής των οικοπέδων με τη Νομαρχία και την άμεση έναρξη των εργασιών;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Άννα Φιλίνη

Γρηγόρης Ψαριανός

Περικλής Κοροβέσης

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.