Καθυστερεί το νομοσχέδιο για τους εθελοντές πυροσβέστες

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

6.6.11

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: «Καθυστερεί το νομοσχέδιο για τους εθελοντές πυροσβέστες»

Σε ερώτησή μας προς τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη στις 8/12/2010 (αρ. πρωτ. 7491) για τους εθελοντές πυροσβέστες, ο αρμόδιος Υπουργός απαντώντας στις 17-12-2010(αρ. πρωτ. 7017/4/12172), δήλωνε ότι «στόχος του Υπουργείου είναι η ουσιαστική ενίσχυση του θεσμού του εθελοντή πυροσβέστη, για τη θωράκιση του φυσικού περιβάλλοντος και κυρίως του δάσους απέναντι στον κίνδυνο πυρκαγιών. Στο πλαίσιο αυτό,.., το σχέδιο νόμου, που αφορά στην αναβάθμιση του θεσμού του εθελοντή πυροσβέστη και των εθελοντικών πυροσβεστικών υπηρεσιών, επαναπροωθείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος… προκειμένου, μετά την επεξεργασία του να προωθηθεί από το Υπουργείο μας στη Βουλή».

Για συγκεκριμένο νομοσχέδιο υπήρξε η δέσμευση ότι θα ήταν έτοιμο πριν από τις γιορτές του Πάσχα. Εντούτοις, ενάμιση μήνα μετά οι διαδικασίες για την κατάθεση του νομοσχεδίου ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Με βάση τα προαναφερόμενα ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός:

Για ποιο λόγο παρατηρείται τόση κωλυσιεργία στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για την κατάθεση του νομοσχεδίου που αφορά στους εθελοντές πυροσβέστες;

Πότε θα κατατεθεί στη Βουλή το εν λόγω νομοσχέδιο;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Φώτης Κουβέλης

Θανάσης Λεβέντης

Νίκος Τσούκαλης

Γρήγορης Ψαριανός

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.