Καλλιτεχνικός Οργανισμός Δήμου Βόλου

Ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς

  • Πολιτισμού και Τουρισμού
  • Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Θέμα: “Καλλιτεχνικός Οργανισμός Δήμου Βόλου” (2-9-2010)

Από το 1982, έτος ίδρυσής του, ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός Δήμου Βόλου (Κ.Ο.Δ.Β.) έχει να επιδείξει σημαντικότατο πολιτιστικό και εκπαιδευτικό έργο. Στον ΚΟΔΒ ανήκουν το Δημοτικό Ωδείο, η Σχολή Χορού, η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης, το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών, τα Κέντρα Νεότητας, το Δημοτικό Ραδιόφωνο, η Συμφωνική Ορχήστρα, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων. Ο εν λόγω οργανισμός διοργανώνει παράλληλα σημαντικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις τόσο στο Δημοτικό Θέατρο όσο και στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη”.

Ωστόσο, εδώ και καιρό, ο ΚΟΔΒ, ο οποίος χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Δήμο Βόλου αντιμετωπίζει σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα που απειλούν τη βιωσιμότητά του. Οι εργαζόμενοι στον Καλλιτεχνικό Οργανισμό του Δήμου Βόλου, συνεπεία της οικονομικής του δυσπραγίας, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δυόμιση μήνες, ενώ τους οφείλεται και το επίδομα αδείας. Μάλιστα, στις 31 Αυγούστου, οι απλήρωτοι υπάλληλοι κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία μέσω της Επιθεώρησης Εργασίας, κατά των υπευθύνων κατά το Νόμο.

Με βάση τα προαναφερόμενα,

ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

  • Πότε θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα δυόμιση μηνών και το επίδομα αδείας στους εργαζομένους του Καλλιτεχνικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου και για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η μεγάλη καθυστέρηση;
  • Ποια μέτρα θα λάβουν για την απρόσκοπτη λειτουργία του Καλλιτεχνικού Οργανισμού;
  • Ποιος ο προϋπολογισμός του Οργανισμού για το 2010 και ποιο ποσό καλύπτει τις δαπάνες για το απασχολούμενο προσωπικό;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Φώτης Κουβέλης
Θανάσης Λεβέντης
Νίκος Τσούκαλης
Γρηγόρης Ψαριανός
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.