Καμία κυβέρνηση δεν θέλει να καταστρέψει τη χώρα της αλλά κάποιες πολιτικές κάποιων κυβερνήσεων καταστρέφουν χώρες

Καλεσμένος των δημοσιογράφων Γ. Ντσούνου και Χ. Κούτρα στην εκπομπή «Αταίριαστοι» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ήταν το μεσημέρι της Πέμπτης 9/6 ο βουλευτής Β’ Αθηνών με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ Γρηγόρης Ψαριανός.

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη, οι δύο δημοσιογράφοι ζήτησαν από τον βουλευτή του Ποταμιού το σχόλιο του καθώς και για το κίνημα «Παραιτηθείτε» που οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Τετάρτη, ρωτώντας τον εάν και ο ίδιος σκοπεύει να παρευρεθεί.
«Όποιος νομίζει ότι αυτή η κυβέρνηση είναι καταστροφική για τη χώρα, θα πάει. Όποιος νομίζει ότι αυτή η κυβέρνηση παίρνει μέτρα όπου αντί να κατανείμουν δίκαια τα βάρη, κάνουν ανακατανομή επί το αδικότερον, βεβαίως θα πάει.», ανέφερε ο κος Ψαριανός και συνέχισε απαντώντας στον κο Φίλη για το εάν είναι στα όρια της αντισυνταγματικότητας:
«Όταν καταγγέλλουμε τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και τα Προεδρικά Διατάγματα ως Κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα; Κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα: το άκουγα κάθε μέρα στη Βουλή τα τελευταία πέντε χρόνια. Τώρα πια δεν το ακούω. Τώρα που συμβαίνουν δεκαπλάσιες ΠΝΠ, νομοσχέδια και τμήματα των Μνημονίων, που ήταν μισητά και ρυπαρά… Ψηφίζουμε τα πάντα και μάλιστα Σαββατοκύριακα, για να είναι κλειστά τα μαγαζιά και να μην έχει πολύ κίνηση. Ό,τι ψηφίζουμε, είναι Σαββατοκύριακο, αν το θυμάστε».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η Κυβέρνηση θέλει να καταστρέψει τη χώρα και αν ο ίδιος επιθυμεί η κυβέρνηση αυτή να παραιτηθεί, ο βουλευτής απάντησε:
«Καμία κυβέρνηση δεν θέλει να καταστρέψει τη χώρα της αλλά κάποιες πολιτικές κάποιων κυβερνήσεων, καταστρέφουν χώρες. Ο σύντροφος Μαδούρο, ας πούμε, καταστρέφει τη χώρα του. Ο οποίος, αν θυμηθούμε, ήταν πρότυπο για την κυβέρνησή μας καθώς και ο προκάτοχός του ο Τσάβες. «Μακάρι νά ‘μασταν Βενεζουέλα. Μακάρι νά ‘μασταν Αργεντινή». Τα θυμόμαστε αυτά; Επίσης από τη Βενεζουέλα θα φέρναμε πετρέλαιο κατευθείαν, θα βάζαμε τον αγωγό Καράκας – Καισαριανή, αυτά τα θυμόμαστε; Επίσης, θα παίρναμε χρήματα. Επειδή οι ληστρικοί τοκογλύφοι, οι Ευρωπαίοι, ήταν εχθροί μας και μας είχαν βάλει στο μάτι. Μας ζηλεύανε και μας κουτσομπολεύανε για την ευμάρεια που είχαμε, με τα δικά τους λεφτά. Που αντί να τα κάνουμε αναδιάρθρωση καλλιεργειών, να φτιάξουμε ενεργειακό, να εκσυγχρονίσουμε τα λιμάνια μας, τα αεροδρόμια, να φτιάξουμε τα τρένα μας που έχουμε λιγότερα απ’ όσα είχε σχεδιάσει ο Τρικούπης, αντί τα χρήματα αυτά να τα επενδύσουμε σε παραγωγικές δραστηριότητες τα φάγαμε όλοι μαζί. Παράγοντας είκοσι και καταναλώνοντας εκατό. Και αυτό δημιούργησε ένα τεράστιο χρέος. Ευθύνονται οι προηγούμενες κυβερνήσεις; Βεβαίως. Αλλά το να πεις τώρα ότι εμείς διεκδικούμε τη διαγραφή μέρους του χρέους κλπ, αυτά είναι παραληρήματα. Δεν θα ‘ταν κακό βέβαια να μας χαρίζανε το χρέος αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα της χώρας. Η χώρα παράγει χρέος. Αυτό είναι το πρόβλημα. Κι αυτό το κάνουμε γαργάρα!»
«Εγώ θέλω αυτή η κυβέρνηση να πέσει χτες! Και με ένα μέρος του ΣΥΡΙΖΑ που έχει έναν Ευρωπαϊκό προσανατολισμό και το δηλώνει ευθαρσώς να γίνει ένα πρόγραμμα για τη διακυβέρνηση της χώρας, μια συμφωνία δική μας, όπως έκαναν η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Κύπρος. Που αυτό έκαναν και ενώ μπήκαν στα μνημόνια μετά από εμάς έχουν ήδη βγει. Και είναι σε ρυθμούς ανάπτυξης. Όλη η Ευρώπη αναπτύσσεται προς τα πάνω, για να μην πούμε προς δεξιά ή αριστερά, και η Ελλάδα είναι ακριβώς αντίθετα. Με τεράστια ελλείμματα και με ένα χρέος, το οποίο και να στο χαρίσουνε σε τρεις μήνες θα ‘χεις πάλι χρέος.»

Προς το τέλος της συνέντευξης η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις εξελίξεις στον χώρο της κεντροαριστεράς:
«Προτιμώ να αναφέρομαι, αν πρέπει να αναφέρουμε κάποιον όρο, σε μία μεγάλη παράταξη στην κατεύθυνση μιας ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Δηλαδή, στην κατεύθυνση ενός ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας, διασφάλιση της ευρωπαϊκής πορείας, τον εκσυγχρονισμό της και τις μεταρρυθμίσεις. Και αυτές οι λέξεις έχουν φθαρεί και έχουν υπονομευθεί. Κάποιοι νομίζουν ότι είναι μεταρρύθμιση να ξανανοίξουμε την ΕΡΤ αντί με δυόμισι χιλιάδες με τέσσερις χιλιάδες. Ή να νομιμοποιήσουμε τα πλαστά πτυχία. Τα θεωρούνε κάποιοι αυτά μεταρρυθμίσεις. Αυτά δεν είναι μεταρρυθμίσεις. Μεταρρυθμίσεις είναι να αλλάξουμε το τοπίο και την επιχειρηματική δραστηριότητα, να αποποινικοποιήσουμε την επιχειρηματικότητα γενικώς.»

Και ο κος Ψαριανός έκλεισε δηλώνοντας σε αντίστοιχη ερώτηση των παρουσιαστών:
«Τι δουλειά έχω εγώ στη Νέα Δημοκρατία; Έφυγα από τον ΣΥΡΙΖΑ για να πάω στη Νέα Δημοκρατία; Μην τρελαθούμε τώρα. Η Ελλάδα χρειάζεται μια ευρωπαϊκή κεντροαριστερά όπως είπαμε, αλλά χρειάζεται και μια ευρωπαϊκή κεντροδεξιά. Η ΝΔ δεν είναι ευρωπαϊκή κεντροδεξιά. Είναι μόρφωμα δεξιότερων αποκλίσεων απ’ ότι η ευρωπαϊκή κεντροδεξιά, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γκρουπουσκουλότερος της ευρωπαϊκής αριστεράς.»