Κατσαπλιαδιστάν, 2019

ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο 04.01.2019
https://www.tanea.gr/print/2019/01/04/greece/katsapliadistan-2019/

# Δύο επικίνδυνοι βαρυποινίτες, ληστές και βασανιστές των ηλικιωμένων θυμάτων τους,
* βγήκαν από το κέλι τους, άγνωστο πως – έκοψαν τα κέγκελα, λέει, μ’ ένα …ελατήριο αναπτήρα (;)
* διέσχισαν εσωτερικούς διαδρόμους χωρίς κανένα πρόβλημα,
* βγήκαν, ανέβηκαν, και πήδηξαν τον πρώτο τριών μέτρων τοίχο,
* εξήλθαν ανενόχλητοι στο κενό προαύλιο,
* σκαρφάλωσαν με αυτοσχέδιο σχοινί-λουριά δεμένα από …βαλίτσες, λέει- και πήδηξαν από τον εξωτερικό τοίχο, ύψουν έξι μέτρων παρακαλώ, της μεγαλύτερης και καλύτερα φυλασόμενης φυλακής του ηρωϊκού Κατσαπλιαδιστάν.
Οι τοίχοι έχουν ξέρετε τι, σύρματα. Και αυτιά, έ;
Ο συναγερμός δ ε ν χτύπησε.
Οι φύλακες δεν είδαν τίποτα, είχαν και άδειες κάποιοι, λέει.
Το εξωτερικό φυλάκιο ήταν άδειο, δ ε ν υπήρχε κανείς.
Οι δυο τυπάκοι θυμωμένοι επειδή μόνο ο αγωνιστής Κουφοντίνας παίρνει άδειες, βρέθηκαν κάτω στο πεζοδρόμιο με το γκαζόν, στον δρόμο του πολυσύχναστου Κορυδαλλού και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Για καμιά ληστεία, σινεμά, θέατρο, λούνα-παρκ ή σπίτι τους-ποιος ξέρει; Η αναχώρηση τους –δεν την λες και απόδραση-έγινε γνωστή μετά από δέκα ώρες!
Κάποιοι αναζητούν έναν διάσημο, συνταξιούχο πια, αρχιφύλακα-συνδικαλιστή μήπως γνωρίζει τίποτα πρόσωπα, πράγματα, λίμες, δωροληψίες και κάποια κενά ίσως, στο σωφρονιστικό σύστημα της βορειοαφρικανικής χώρας.

# Αριστερός αγωνιστής, δολοφόνος 11 ανθρώπων, τους οποίους –μαζί με πολλούς άλλους- ο ίδιος κι οι φίλοι του έκριναν ένοχους για εγκλήματα κατά του λαού, και καταδικασμένος ο ίδιος από την Δικαιοσύνη πολλές φορές ισόβια, πήρε την έκτη του άδεια για ανθρωπιστικούς λόγους, για να κάνει γιορτές με την οικογένεια, τους φίλους και τους οπαδούς του.
Χαλαρά.
Με αριστερό, φιλολαϊκό νόμο δικαίου και χωρίς ο ίδιος να έχει επιδείξει καμία μεταμέλεια, αντιθέτως καμάρωνε. Τώρα, έκοβε βόλτες στους δρόμους της πόλης, στα ίδια μέρη που ‘εκτελούσε’ τους ‘εχθρούς του λαού’, συνοδευόμενος από κουστωδία συναγωνιστών των νεότερων επαναστατικών οργανώσεων. Μαζί του συγγενείς και κάτι λαϊκοί αγωνιστές, πυρήνες και ρουβίκωνες, κι αυτή η έκτη άδεια ήταν εξαήμερη, αν δεν παραταθεί μάλιστα, κι άλλο για να καλύψει και τα οδοιπορικά, στις βόλτες στην πόλη. Πάντως, κάποια στιγμή, μπορεί και να γυρίσει ο αγωνιστής στα μελίσσια του στο Αγροτικό Κατάστημα του Βόλου. Ή του κώλου, δεδομένου ότι κάποιος μπορεί δύσκολα να μπαίνει αλλά εύκολα φεύγει από αυτά τα καταστήματα, διότι η Ελευθερία είναι αναφαίρετο δικαίωμα των αγωνιστών δολοφόνων, των σίριαλ-κίλερ, των ισοβιτών, κι όποιων άλλων, ευϋπόληπτων ή μη, ληστών και σαλταδόρων. Κάθε λογής προοδευτικών μαφιόζων.

# Προστατευόμενος μάρτυρας που έφευγε με την οικογένεια του για την Ισπανία, όπου λέει ότι εργάζεται, συνελήφθη στο αεροδρόμιο μπροστά στα μικρά παιδιά και στην γυναίκα του, χωρίς να υπάρχει ένταλμα σύλληψης, χωρίς να του έχει απαγορευθεί η έξοδος απ’ τη χώρα και χωρίς να κατηγορείται ως τότε για κάτι. Προστατευόμενος μάρτυρας ήταν…
Ένας Υπουργός, όλως τυχαίως πριν λίγο καιρό, είχε ζητήσει “συλλήψεις και φυλακίσεις κάποιων για να πάρουμε τις εκλογές” και με αναρτήσεις του διατύπωνε κατηγορίες ονομαστικά κατά δικαστών, ανακριτών και εισαγγελέων ως και πρώην υπουργών και τραπεζιτών, για ποικίλες εγκληματικές κατά του λαού πράξεις και παραλείψεις. Ο μάρτυρας, ως πουλάκι που κελαηδάει κατά τον ίδιο εισαγγελέα –υπουργό, συνελήφθη ενώ το ένταλμα που εκδόθηκε πολλές ώρες μετά την σύλληψη του συνοδευόταν κι από απαγόρευση εξόδου από την χώρα κι έτσι από προστατευόμενος μάρτυρας μεταβλήθηκε σε κατηγορούμενο. Τώρα περιμένουν όλοι με αγωνία την συνέχεια, στην τι-βι, βεβαίως.
Της Δικαιοσύνης, ήλιε νοητέ.

# Πρωθυπουργός, που ως τώρα έλεγε διάφορα φούμαρα, ψέμματα και τερατολογίες, προχώρησε σε κάτι πολύ πιο προχώ, σε επαναστατικά εγκαίνια μετρό μεγαλουπόλεως, συμπρωτεύουσας και νυφούλας γνωστού κόλπου, με μόνο μια κυλιόμενη σκάλα, με ζωγραφιστά σε μουσαμά εκδοτήρια, χωρίς σιδηροτροχιές και συρμούς, χωρίς μετρό δηλαδή και επίσης χωρίς κόσμο να τον αποθεώνει στα, μοναδικά στην παγκόσμια ιστορία, εγκαίνια ανύπαρκτου έργου. Παρόντα ήταν μόνο εκατοντάδες όργανα της τάξεως, οπλισμένα σαν αστακοκαραβίδες, και ο Ηγέτης συνοδευόταν μόνο από λαμπερούς υπουργούς και ευειδείς υποψήφιες δημαρχίνες του.
Ο εν λόγω ΠΘ εκφώνησε εμπνευσμένο λόγο όπου μας είπε ευθαρσώς, με συγκινητική και πρωτοφανή για τον ίδιο ειλικρίνεια (!) «εγκαινιάζω τούτο το έργο των τρένων, δυστυχώς όμως λείπουν τα τρένα κι ο ιδιοκτήτης Λαός»!

# Τέλος, με ιδιαίτερη αγωνία ο λαός του βορειοαφρικανικού κρατιδίου περιμένει την εξέλιξη του λεγόμενου μακεδονικού ζητήματος, όπου ο ίδιος ηγέτης της χώρας, ομού μετά του πρώην ΥπΕξ, υπέγραψε Συμφωνία με την γείτονα μικροχώρα για τον ίδιο, την οικογένεια του και τους οπαδούς του αποκλειστικά –που λέει κι ο Μενιδιάτης Δικαιόπολις- ενώ ο ΥπΕθΑκλπ διαφωνούσε σφόδρα και απειλεί έκτοτε να τα κάνει λαμπόγυαλα, ντυμένος πότε Πεζοναύτης, πότε Ναύαρχος, πότε Βατραχάνθρωπος, πότε Αρχιπυραγός, αλλά συνήθως Αρχιπτέραρχος, δεδομένου ότι όλο πετάει. Όπως κι ο γάιδαρος, κατά το γνωστό.
Όμως, επειδή ο ένας υπ. Κάππα με τον άλλον υπ. Κάππα έγιναν μπίλλιες και σκυλοβρίζονται αποκαλώντας ο ένας τον άλλον εθνοπροδότη, πουλημένο, δωσίλογο και λαδοπόντικα –ο ένας λαδώνεται, λένε μεταξύ τους, απ’ τον Σώρρος κι ο άλλος από Μυστικά Κονδύλια και black plasic bag..- ο γίγας ΠΘ σούταρε αυτόν με τον οποίον συμφωνούσε και μαζί συνυπόγραψαν την Συμφωνία και κράτησε τον άλλον που διαφωνεί και τον βρίζει ως μειοδότη και απειλεί να τον ρίξει.
Αυτά είναι ένα μικρό μόνο δείγμα, φίλοι και φιλενάδες μου.
Ένα δήγμα κάπως μολυσματικόν και πυώδες.
Κατακαημένο Κατσαπλιαδιστάν, έτσι σε βρήκε το νέον έτος.
Good Year, που λέμε και στο χωριό μας, για καλύτερα κρατήματα στην κακοκαιρία.