Καύση καλωδίων στο «Κορακόνερο» και επιπτώσεις στη δημόσια υγεία

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

25.5.11

Ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς

Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρ. Διακυβέρνησης

Θέμα: Καύση καλωδίων στο «Κορακόνερο» και επιπτώσεις στη δημόσια υγεία

Στο «Κορακόνερο» του Δήμου Ροδίων, τοποθεσία, στην οποία διαβιούν υπό απαράδεκτες συνθήκες πληθυσμοί Ρομά, παρατηρείται το καθημερινό φαινόμενο της καύσης υλικών. Από την παραγωγή και διάχυση της διοξίνης δημιουργείται συχνά στην ευρύτερη περιοχή τοξικό νέφος, το οποίο θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και επιβαρύνει το περιβάλλον.

Η καύση υλικών (καλωδίων κλπ.)από τους Ρομά και οι επιπτώσεις των αναθυμιάσεων πρώτα στην υγεία των ίδιων των Ρομά, αλλά και στην υγεία των περίοικων, αποτελεί μία παράμετρο σε ένα πολυσύνθετο πρόβλημα, την απουσία κοινωνικής ενσωμάτωσης των πληθυσμών Ρομά.

Παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις περιοίκων στην εισαγγελία, στην αστυνομία και τον δήμο Ροδίων για την εξεύρεση λύσης, προς το παρόν δεν έχουν ληφθεί πρωτοβουλίες από την Πολιτεία προς την κατεύθυνση αυτή.

Με βάση τα προαναφερόμενα,

ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την αλόγιστη καύση καλωδίων στην υγεία των ιδίων των Ρομά καθώς και των περιοίκων στο «Κορακόνερο» Ρόδου;Ποια άμεσα μέτρα θα λάβουν προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των Ρομά στην εν λόγω περιοχή;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Φώτης Κουβέλης

Θανάσης Λεβέντης

Νίκος Τσούκαλης

Γρηγόρης Ψαριανός

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.