Κλειστά τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Προς την κα Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

Θέμα: “Κλειστά τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης” (7-9-2010)

Παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις της Κυβέρνησης περί «πράσινης ανάπτυξης», τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης δεν ξεκίνησαν την 1η Σεπτεμβρίου αφού δεν παρατάθηκαν οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών που τα στελεχώνουν. Τα Κέντρα αυτά αναλαμβάνουν την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε θέματα περιβάλλοντος και εκπονούν διδακτικά προγράμματα για χιλιάδες μαθητές.

Η στελέχωση των Κέντρων αυτών γινόταν μέχρι σήμερα με το απαράδεκτο καθεστώς των αποσπάσεων και όχι με την πλήρωση οργανικών θέσεων. Παρά το γεγονός ότι το εκπαιδευτικό έτος άρχισε και οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών που στελέχωναν μέχρι σήμερα τα Κέντρα, έχουν λήξει από τον Ιούνιο, καμμία ενέργεια δεν έχει γίνει για την ανανέωση των αποσπάσεων, ούτε υπάρχει σε εξέλιξη προκήρυξη για μόνιμη πλήρωση οργανικών θέσεων. Μετά από 18 χρόνια ανελλιπούς και επιτυχημένης λειτουργίας, τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης θα μείνουν κλειστά.

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

  • Με ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί στην, έστω και με αποσπασμένους εκπαιδευτικούς, πλήρωση των θέσεων των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ώστε να λειτουργήσουν κατά το εκπαιδευτικό έτος 2010-2011;
  • Πότε θα προκηρυχθεί η πλήρωση των θέσεων των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με μόνιμους εκπαιδευτικούς;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Φώτης Κουβέλης
Θανάσης Λεβέντης
Νίκος Τσούκαλης
Γρηγόρης Ψαριανός
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.