Κλειστό το Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

27/7/2011

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού

Θέμα : «Κλειστό το Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία»

Ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της Ελλάδας, το Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία, παραμένει κλειστό εξαιτίας των ζημιών που υπέστη από τον σεισμό του 2008. Επιπλέον αντιμετωπίζει πρόβλημα χώρου, καθώς οι υπάρχουσες αίθουσες δεν επαρκούν για τις ανάγκες των εκθεμάτων. Η μελέτη ανακατασκευής του, η οποία έχει αναγγελθεί από τον Οκτώβριο του 2010 δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί.

Το μοναδικό στο είδος του μουσείο λειτουργεί στον συγκεκριμένο χώρο από το 1972, ανήκει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) και φιλοξενεί αποκλειστικά εκθέματα, αναμνηστικά και δάδες από τις διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, από την αναβίωσή τους, το 1896, έως και το 1992, σπάνιες φωτογραφίες, μετάλλια, διπλώματα, γραμματόσημα, προβάλλοντας παγκοσμίως την ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και τη χώρα μας.

Αυτήν την περίοδο που αυξάνεται καθημερινά η κίνηση των επισκεπτών στην Αρχαία Ολυμπία, δεκάδες έλληνες και ξένοι τουρίστες δεν έχουν την δυνατότητα επίσκεψης στο μουσείο.

Με βάση τα προαναφερόμενα ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Για ποιό λόγο καθυστερεί η υλοποίηση της μελέτης ανακατασκευής του Μουσείου και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου αυτό να ανοίξει τις πόρτες του σύντομα;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Φώτης Κουβέλης

Θανάσης Λεβέντης

Νίκος Τσούκαλης

Γρηγόρης Ψαριανός

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.