Κοντέινερ οι σχολικές αίθουσες για τους μαθητές του ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

20/10/2010

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την κα. Υπουργό

Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Κοντέινερ οι σχολικές αίθουσες για τους μαθητές του ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων».

Άλυτο παραμένει το επείγον κτιριακό πρόβλημα του ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων, επί έντεκα χρόνια, από τότε δηλαδή που ξεκίνησε η κατασκευή του, μετά τον σεισμό του 1999. Οι μαθητές επί έντεκα ολόκληρα χρόνια παρακολουθούν τα μαθήματά τους υπό άθλιες συνθήκες: σε αίθουσες που διαχωρίζονται μεταξύ τους με νοβοπάν, με ανύπαρκτο εξαερισμό, σαπισμένα πατώματα, πρόχειρα τοποθετημένα παράθυρα, απουσία κατάλληλων χώρων για τα απαιτούμενα εργαστηριακά μαθήματα. Ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2007, η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου είχε δεσμευτεί ότι σε δυο χρόνια, θα γίνει νέο νέο σχολείο, ενώ ο ΟΣΚ είχε αναλάβει την προώθηση του έργου.

 

Το έργο ανέλαβε τεχνική εταιρεία τον Ιανουάριο του 2009 με καταληκτική ημερομηνία παράδοσης τον Οκτώβριο του 2010. Ωστόσο, ο ΟΣΚ έχει καθυστερήσει την αποπληρωμή προς τον εργολάβο -η οποία ανέρχεται στα 1.500.000 ευρώ περίπου- με αποτέλεσμα ο εργολάβος να προχωρά με αργούς ρυθμούς. Σήμερα, η κατάσταση παραμένει στάσιμη, οι μαθητές συνεχίζουν να κάνουν μάθημα σε αίθουσες-«κλουβιά», καθώς παρά τις επανειλημμένες κινητοποιήσεις του Συλλόγου Γονέων και της μαθητικής κοινότητας, το νέο κτίριο ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. Η Πολιτεία οφείλει να επιλύσει το εν λόγω ζήτημα άμεσα, επιδεικνύοντας τον απαιτούμενο σεβασμό στη μαθητική κοινότητα του σχολείου και να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα ώστε να λειτουργήσει άμεσα το ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων στο νέο κτίριο.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

Ποιο το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής του εργολάβου για την κατασκευή του νέου σχολικού κτιρίου στα Άνω Λιόσια; Ποιο το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της κατασκευής και παράδοσης του σχολείου στο ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Φώτης Κουβέλης

Θανάσης Λεβέντης

Νίκος Τσούκαλης

Γρηγόρης Ψαριανός

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.