Κυβέρνηση αποστατών και αριστεροδεξιών περιτριμμάτων

«Μετά την εξέλιξη της απόλυτης διαφοροποίησης του Σπύρου Δανέλλη, θα ξανασυζητήσουμε σήμερα στο ΠΟΤΑΜΙ τη στάση μας στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Πιστεύουμε ότι η ψήφος στην Συμφωνία συναρτάται με την μακροημέρευση αυτής της κυβέρνησης, στην οποία είμαστε αντίθετοι. Ένας λόγος παραπάνω λοιπόν να ξανασκεφτούμε τη στάση μας σε κορυφαίες επιλογές της κυβέρνησης αυτής. Ενδεχομένως να συναποφασίσουμε μία κοινή στάση που να είναι όχι, παρών ή αποχή. Είχαμε έτσι κι αλλιώς σοβαρές επιφυλάξεις για λόγους που έχουμε εξηγήσει. Ο Γιώργος Αμυράς κι εγώ είχαμε εξ αρχής ξεκαθαρίσει άλλωστε ότι δεν σκοπεύουμε να στηρίξουμε την Συμφωνία. Ενδέχεται λοιπόν και η ψήφος των υπολοίπων τριών βουλευτών που είχαν άλλη προσέγγιση, τώρα να τεθεί σε νέα βάση και να μην υπολογιστούν πλέον στο άθροισμα των ψήφων υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Πιθανώς λοιπόν να αποφασίσουμε μια κοινή στάση που να είναι όχι, παρών ή αποχή»,
είπε ο βουλευτής Β΄ Αθηνών με το ΠΟΤΑΜΙ Γρηγόρης Ψαριανός στην Φωνή της Ελλάδας της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και στους δημοσιογράφους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο.

«Σήμερα έχουμε μία κυβέρνηση όπου το ένα από τα δύο κόμματα που την στήριζαν αποχωρεί, αλλά οι τέσσερις από τους επτά βουλευτές του παραμένουν. Πρόκειται για κάτι πρωτοφανές στην κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας. Έχουμε μία κυβέρνηση ενός κόμματος και έξι καραμπινάτων αποστατών. Διότι όταν κάποιος μετακινείται από το ένα κόμμα στο άλλο, τρεχούσης κοινοβουλευτικής περιόδου, χωρίς να μεσολαβήσουν εκλογές, είναι εξ ορισμού αποστάτης. Σε κορυφαία λοιπόν θέματα στρατηγικής όπως το εάν θα στηρίξεις ή όχι μία κυβέρνηση που έχει χάσει πλέον την ηθική της νομιμοποίηση και είναι μία κυβέρνηση περιτριμμάτων 145 βουλευτών και 6 αποστατών, δεν τίθεται ασφαλώς θέμα ψήφου κατά συνείδηση», κατέληξε ο Γρηγόρης Ψαριανός.