Λειτουργία βρεφονηπιακών σταθμών δήμου Ν. Ιωνίας

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
29-7-2010
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό :
Εσωτερικών , Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Θέμα: Λειτουργία βρεφονηπιακών σταθμών δήμου Ν. Ιωνίας

Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν φορείς του δήμου Ν. Ιωνίας, αλλά και ο  τοπικός Σύλλογος Γονέων Παιδικών Σταθμών, αναφορικά με τη δυνατότητα λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών αρμοδιότητας του δήμου.
Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι, κατά την παρελθούσα σχολική χρονιά, δεν λειτούργησαν δύο τμήματα στη διοίκηση του νομικού προσώπου  ΚΕ -ΒΡΕΦΟ, λόγω έλλειψης προσωπικού στους  σταθμούς.

Η αναφερόμενη προβληματική λειτουργία των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών  φέρεται ότι θα οξυνθεί περαιτέρω τη νέα σχολική χρονιά, λόγω της συνταξιοδότησης και αποχώρησης μεγάλου αριθμού από το υφιστάμενο προσωπικό των σταθμών, ενώ οι σχεδιαζόμενες προσλήψεις πέντε εποχικών εργαζομένων  δεν κρίνονται επαρκείς για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Με το δεδομένο ότι η ομαλή λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, οι οποίοι αποτελούν το βασικό στάδιο προσχολικής αγωγής των παιδιών, απαιτεί την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, αλλά, κυρίως, την  παρουσία και ενεργό συμμετοχή  εξειδικευμένου παιδαγωγικού δυναμικού,
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

•    Ποια είναι η θέση του αναφορικά με την σημερινή στελέχωση και λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών Ν. Ιωνίας ;
•    Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προτίθεται να προβεί άμεσα προκειμένου να διασφαλισθεί  η εύρυθμη λειτουργία των ανωτέρω σταθμών κατά τη νέα σχολική χρονιά ;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Φώτης Κουβέλης
Θανάσης Λεβέντης
Νίκος Τσούκαλης
Γρηγόρης Ψαριανός

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.